COMPASSIEPRIJS 2024: KUNST EN COMPASSIE
Dit zijn de juryleden
5 juli 2024 – De Compassieprijs 2024 wordt op zaterdag 21 september 2024 uitgereikt tijdens het Festival Oeverloos in Zutphen. De nominatieperiode van de Compassieprijs is inmiddels gesloten. Er zijn maar liefst 26 kunstwerken en kunstprojecten ingediend. Het is nu aan de jury om de inzendingen te beoordelen. Graag stellen we de zes juryleden kort voor.
Jaarlijks reikt de Beweging van Barmhartigheid de Compassieprijs uit aan een persoon, initiatief of organisatie die in staat is om ‘harten te verwarmen, mensen te verbinden en welzijn te bevorderen’. In 2024 staat het thema ‘compassie en kunst’ centraal.
Dit zijn de Juryleden
Linda Commandeur
Verbinder, innovator, auteur, zorgt voor beweging in de Achterhoek
Laure van den Hout
Directeur/hoofdredacteur online kunsttijdschrift Mister Motley
Madelinde Krantz
Zingevingsdeskundige, geestelijk verzorger, docent
Casper de Vries
Festival programmeur
Neil Wallace
Co-founder en directeur Big Idea Foundation en The Big Sing Festival
Bert van de Wetering
Zanger, voicecoach en voicehealer Zing als vanZelf
Over de Compassieprijs
De Compassieprijs vindt haar oorsprong in het internationale Charter for Compassion dat oproept om de ‘Gulden Regel’ weer in ere te herstellen. Het initiatief hiertoe werd in 2009 genomen door de Britse schrijfster Karen Armstrong.
Sinds 2011 reikt de Beweging van Barmhartigheid de Compassieprijs jaarlijks uit aan personen of projecten die erin geslaagd zijn compassie zichtbaar of voelbaar te maken. De prijs bestaat uit een oorkonde, een compassielamp en een geldbedrag.
Thema en doelgroep
Ieder jaar heeft de Compassieprijs een ander thema. In 2023 was het thema gericht op scholieren. Dit jaar staat het thema ‘compassie en kunst’ centraal.
Foto bovenaan © Embrace Sculpture | Eric Kilby | Flickr
Foto van Laure van den Hout © Marlou van Oosterhout
Meer informatie
Zie ook:
De gulden regel Wat gij niet wilt dat u geschiedt doe dat ook de ander niet heeft sus als uitgangspunt het IK.en klinkt niet geheel belangeloos, Id ieders opdracht niet de ander onvoorwaardelijk lief te hebben? Heeft dat niet meer het kenmerk van compassie al is de gulden regel misschien een wat meer praktische raad.
Laten we zeggen: om te beginnen.