Roek Lips

7 februari 2021

Roek Lips

Onder de titel 'Nieuwe Leiders' is Roek Lips is op zoek gegaan naar mensen, inzichten en levenslessen die ons kunnen inspireren en houvast geven in deze tijd van transitie.

'Onze tijd heeft alle kenmerken van een overgangsfase: problemen worden complexer, oude systemen werken niet meer en het nieuwe is nog onbekend. Veel mensen ervaren verwarring. De roep om maatschappelijke relevantie en zingeving groeit. Maar wat betekent dat? Er is tijd nodig om te reflecteren; stilstaan bij wat we aan het doen zijn. Vooruitgang is belangrijk, maar wie bepaalt welke kant het opgaat? Waar gaat het in essentie om? Wat is werkelijk van waarde?'

Zijn zoektocht heeft geresulteerd in serie gesprekken met inspirerende persoonlijkheden, ieder met een bijzonder, eigen perspectief. In het BvB-webdebat komt hij ervan vertellen.

Roek Lips heeft na de dood van zijn 18-jarige zoon Job (Job ging in zee zwemmen, maar kwam niet meer terug en zijn lichaam werd nooit gevonden) zijn eigen roer drastisch omgegooid. Hij was tv-manager (NCRV, NPO), maar begeleidt nu mensen en organisaties die willen of moeten veranderen.

Boek:

Roek Lips: 'Het boek Job'
Uitgever Prometheus
EAN 9789044622621
€ 17,50

>>Website Nieuwe Leiders

>>Trouw, 13 april 2013: Roek Lips 'Dit boek moest'

>>Terug naar het programma