Abdijconcerten

Abdijconcerten

De beweging van barmhartigheid verbindt zich graag met andere maatschappelijke organisaties en initiatieven op het gebied van zingeving en spiritualiteit zoals de Abdijconcerten en stichting één land, één samenleving.

Klassieke orgelconcerten op een bijzondere locatie. Iedere jaar organiseert de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther een serie abdijconcerten op een zaterdag- of zondagmiddag. De concerten vinden plaats in de abdijkerk.

4 April 2020 - Passieviering

Passieviering "Door de stille week". Speciaal concert in het teken van de Passieviering. Het koor muzimare vertelt een passieverhaal met hedendaagse teksten en symbolen, in koormuziek en samenzang. O.a. muziek uit ‘The Crucifion’ van William Lloyd Webber en uit het ‘Stabat Mater’ van Karl Jenkins.

3 mei 2020 - Abdijconcert Matteo Imbruno

Start van het nieuwe seizoen van de Berne Abdijconcerten met als solist de Italiaan Matteo Imbruno. Imbruno studeerde orgel in Bologna (Liuwe Tamminga), Rotterdam (Bernard Winsemius) en Lübeck (Martin Haselböck). Hij is organist van de Oude Kerk in Amsterdam, concertorganist en heeft diverse cd’s uitgebracht.

6 juni 2020 - Abdijconcert Leonore Lub

2e concert in de reeks abdijconcerten. Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen en aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema. Ze is docente piano en orgel. Ook werkt zij regelmatig als remplaçant met het Noord-Nederlands Orkest.

Voor meer informatie betreffende deze en andere activiteiten van de abdij van berne verwijzen wij u naar hun website. Via deze website kunt u zich ook aanmelden.

https://www.abdijvanberne.nl/abdij-van-berne-heeswijk/actueel/agenda/?locatie=Heeswijk&item=471