Regiokringen

Goed gesprek in goed gezelschap

In het land zijn enkele regiokringen actief. Deze ontstaan wanneer mensen zich in hun eigen buurt, dorp, stad of regio willen verbinden met gelijkgestemde mensen. De alledaagse beoefening van barmhartigheid staat centraal. Door elkaar aan te moedigen en te inspireren word je bondgenoten. Op gezette tijden komt een kring bij elkaar voor een goed gesprek in goed gezelschap. Allerlei vormen van ontmoeting zijn mogelijk: een lezing, een film, een thematische wandeling, een praktijkcasus, et cetera.

We dromen ervan om in elke provincie regiokringen te hebben. Zo’n groep hoef je natuurlijk niet alleen op te zetten. Wij kunnen daarin ondersteuning bieden; in praktische zin, maar ook door inhoudelijk materiaal aan te reiken. Een gesprek over wat wij voor je kunnen doen of hulp nodig? Stuur een mail aan: secretariaat@barmhartigheid.nl

Is een regiokring iets voor jou?


Kring Tilburg
Deze kring organiseert jaarlijks enkele bijeenkomsten die voor iedereen toegankelijk zijn. De bijeenkomsten met boeiende inleiders worden bezocht door een wisselende groep van tientallen deelnemers en vinden plaats in Tilburg. Ze worden voorbereid door een kleine werkgroep, die open staat voor versterking van actieve deelnemers. De kring Tilburg wordt ondersteund door de Zusters van Liefde. U bent van harte welkom bij een van de volgende bijeenkomsten.

Contactpersoon:
Zr. Mariette Kinker,
Telefoon: 013 – 46 72 395
Mail: m.kinker@planet.nl


Kring Den Bosch
Deze kring bestaat momenteel uit ongeveer achttien personen, die elkaar vier keer per jaar ontmoeten bij ZIN of de fratercommuniteit Eleousa in Vught. In een contemplatieve sfeer worden uiteenlopende, reflectieve onderwerpen besproken. De voorbereiding is in handen van een wisselend team. De bijeenkomsten beginnen aan het einde van de middag en er wordt samen een bordje met soep gegeten. Gedoseerde uitbreiding van de kring is mogelijk. Neem gerust contact op.

Contactpersoon:
Carola Mokveld
Telefoon: 06 – 21 39 81 91
Mail: carolamokveld@gmail.com


Kring Utrecht
Deze kring van ongeveer zeven personen komt elke tweede dinsdag van de maand van 19.30 uur tot 21.00 uur bijeen in Nikolacommuniteit (m.u.v. juli en augustus). Er worden diverse werkvormen gebruikt, zoals film, tekst, reflectief gesprek en bibliodrama. De voorbereiding en gespreksleiding is per toerbeurt in handen van een van de kringleden. Wees welkom als u in uw beoefening van barmhartigheid zoekt naar verstilling, verrijking en verdieping.

Contactpersoon:
Michiel Kersemaekers
Telefoon: 030 – 29 49 551
Mail: m.kersemaekers@hetnet.nl


Kring Breda
Deze kring is vanuit de kerken gestart en heeft een diaconale basis. De doelstelling is om het geloof in de praktijk te brengen door bijvoorbeeld een maatjesproject, vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum, het bijstaan van kwetsbare mensen, et cetera.

Contactpersoon:
Vincent de Haas
Telefoon: 076 – 88 81 289
Mail: vdmdehaas@kpnmail.nl


Kring Amsterdam
Deze kring bestaat uit een meditatiegroep die eenmaal in de twee weken op maandagavond bij elkaar komt.

Contactpersoon:
Thom Breukel
Telefoon: 020 – 67 62 685
Mail: th.breukel@upcmail.nl

 

Zeeland
In Kloetinge zijn enkele enthousiaste participanten die – nadat zij onze Leerroute hebben gevolgd – gestart zijn met het verzorgen van drie barmhartige avonden rond de drieslag Zien | Bewogen worden | in Beweging komen. Iedereen is welkom!

Contactpersoon:
Jacoline de Koe
Telefoon: 06 – 46 08 73 09