Goed voorbeeld doet goed volgen
Zinnige Zinnen

Goed voorbeeld doet goed volgen

Door Rick

Ik ga proberen om de barmhartigheid van mensen in de gevangenis te verwoorden. Allereerst is het een groot begrip. Dat wil zeggen dat je van alles kunt doen voor je medemens. Er was bijvoorbeeld op de afdeling waar ik verblijf een jongen drie dagen op verlof in verband met de geboorte van zijn zoon. Een van de jongens op de afdeling was zo attent om een felicitatiekaart te bestellen in de winkel. Hij liet deze kaart tekenen door de hele afdeling en alle ‘criminelen’ hebben de kaart getekend. Bij terugkomst van de kersverse vader werd deze kaart overhandigd en hij was er dolgelukkig mee!

Ook heb ik meegemaakt dat er iemand binnenkwam die na drie weken nog in dezelfde kleren liep. Uit het niets was er een jongen die dat vervelend vond. Hij gaf deze, voor hem vreemde, man verschillende soorten kleding en spullen, zelfs boodschappen! Een jongen had telefoonkaarten gestolen van de pastor. Ook toen was er iemand zo goed de kaarten terug te geven aan de kerk binnen de inrichting die mensen helpt met deze telefoonkaarten.

Licht

Het zijn kleine dingen, maar ze raakten me en ik vind dat een vorm van barmhartigheid binnen de muren waar ‘criminelen’ verblijven! Mensen die dit over hebben voor vreemden leven in het licht. Let wel, het gaat niet alleen om spullen. Toen op de luchtplaats iemand onderuitging in verband met zijn suikerziekte snelden er (vreemde) jongens op hem af die hem naar binnen brachten en op bed hebben gelegd. Dat zijn mooie dingen die mensen doen en naar mijn idee te weinig!

Leven in het licht is leven voor je medemens. Ook voor mensen die je niet kent en die in moeilijkheden verkeren. Ik hoop dat er velen deze jongens zullen volgen en hun medemensen helpen in barre omstandigheden en zo gaan leven in het licht dat ons allen gegeven is!

Rick is een gedetineerde en verblijft in de gevangenis in Krimpen aan den IJssel. Rick komt uit Den Haag en is 50 jaar. Hij voelt zich gezegend met twee fantastische vrouwen: zijn echtgenote en zijn dochter.