Bij twijfel: doen, doen, doen!
Zinnige Zinnen

Bij twijfel: doen, doen, doen!

Door Wouter Hart

Afgelopen jaar waren er veel te veel gezondheidsproblemen en sterfgevallen om me heen. Veelal bij te jonge mensen. In mijn hoofd heb ik vaak gesprekjes met mezelf gevoerd; wie er wel of niet op een bezoekje, telefoontje of appje van mij zat te wachten. Dan vulde ik in dat de ander wel behoefte aan rust zou hebben. Soms gaf ik mezelf een excuus, omdat het lastig is om in moeilijke situaties de goede woorden te vinden.

Voor mij is 2017 bovenal het jaar geweest van een belangrijke les in het leren omgaan met deze twijfel. Bij twijfel: doen, doen, doen! Bel! SMS! Mail! Stuur bloemen! Ga langs! Soms heb ik dat heel goed gedaan en daar ben ik trots op. Af en toe heb ik dat zeker ook laten lopen en daar heb ik spijt van. Iedere keer weer.

Ik hoop dat het nieuwe jaar weinig aanleiding geeft om mijn geleerde les in de praktijk te brengen. In dat licht wens ik iedereen een gezond en gelukkig 2018 toe. Maar als de omstandigheden er dan toch om vragen wens ik jullie en mezelf de kracht toe van het doen.