Rabbijn Serfaty benadrukt dat rechtvaardigheid en compassie samengaan
Lisette Bossert wist haar ingewikkelde relatie met voeding vruchtbaar te maken
Voor Rob Brandsma hebben sommige crises een gouden randje
'We zullen moeten accepteren dat er miljoenen vluchtelingen naar de rijke landen trekken'
Sara Huang over het in verbinding blijven tijdens crisissituaties, zowel in de fysieke ontmoeting als online. Dit interview is het derde in een serie "Crisis en Compassie"
Christa Anbeek over omgaan met verlies en pijn
Auteurs Holkje van der Veer en Rikko Voorberg over hun worsteling met woede en angst.
Auteur Mpho Tutu over haar eigen vergevingsproces en vergeving als een moedige en barmhartige daad.
Johan Willemse, voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid, over de groeiende noodzaak voor meer mededogen en vanuit menselijkheid kijken naar de gemeenschappelijke basis.
Ecoloog en filosoof Matthijs Schouten over het begrip compassie, het verschoven wereldbeeld en onze grondhouding ten aanzien van de natuur.
Lucian en Ingeborg van Heumen over compassie, de zorg voor hun dochter Eline en de kleine leefgemeenschap die zij hebben opgezet voor bewoners met een meervoudige handicap.
Modeontwerper Bas Timmer over creativiteit, vrijgevig zijn en de sheltersuit die hij ontwierp voor daklozen; een jas die in een handomdraai een slaapzak wordt.
Wielrenner Eric Mijnster over compassie, de worstelingen in zijn jeugd en de beslissing die hij maakte om al zijn spullen te verkopen en rond te gaan trekken in een busje.
Schrijvers Geertje Couwenbergh en Karin Steffens over momenten van mededogen, de essentie van compassie en het erkennen van je eigen geraaktheid.
Houtbewerker Azad Aziz over zijn compassievolle stijl van leiding geven, discriminatie op het werk en zijn moeder die hem in Irak leerde om anderen te helpen.
Petra Smolders en Robbert Vesseur over geld, hun nomadisch bestaan en het leven in een geefeconomie.
IJscoman Vittorio Desikan over het creëren van een ontmoetingsplaats in Tilburg, zijn positieve boodschap en het ambachtelijke ijs dat hij leerde maken in Iran.
Ondernemer Kees Klomp over barmhartigheid, zijn openbaring in Thailand en zijn bedrijf waarin hij werkt aan een economisch model dat oog heeft voor het welzijn van mens, dier en aarde.
Psychiater Jan Swinkels over compassie (en wat hij hierover leerde van zijn vader), vergevingsgezindheid en zijn pleidooi voor medemenselijkheid in de zorg.
Joodse rabbijn Lody van de Kamp en jongerenwerker Saïd Bensellam over hun eerste ontmoeting, vriendschap en het verbinden van jongeren met de samenleving.
Frater Niek Hanckmann over de geestelijke werken van barmhartigheid, zijn voormalige werk als leraar en het onderrichten van onwetenden.
Voormalig Officier van Justitie Ton Willemsen over zijn werk bij het Openbaar Ministerie, blijven geloven in de mens en zijn zoektocht naar een menselijke manier om ‘zondaars te vermanen’.
CliniClown Marieke Renes over haar vroege roeping, zien en gezien worden en compassievol contact maken.
Topsporter Maarten van der Weijden over de acceptatie van het lijden, het overleven van kanker en de lessen van zijn ziekteproces.
Verzetsstrijdster Hebe Kohlbruggeover over de Tweede Wereldoorlog, haar illegale naam Christine Doorman en het gevoel van het ‘heilige moeten’.
Psychotherapeut en filosoof Piero Ferrucci over compassie, contact met onze persoonlijke geschiedenis en zijn leermeesters in vriendelijkheid.
Schrijver Willem Jan Otten over verschillende manieren van zien, het spreken van je hart en wat hij van zijn moeder leerde die lijdde in het jappenkamp.
Dichter Jannah Loontjens over de dood, het schrijven van poëzie en haar gedichten voor bij eenzame uitvaarten.
Imam Mohamed Sheikh Ikar Aways over zijn tijd in Somalië, de overeenkomst tussen het christendom en de islam en het vluchtelingenbeleid in Nederland.
Hoogleraar Annelies van Heijst over de morele aspecten van het zorgend omgaan met ziekte en afhankelijkheid, de rol van zorgprofessionals en menslievende zorg.
Sociaal ondernemer Judith Manshanden over geld, een businessmodel op basis van vertrouwen en haar restaurant waarin bezoekers bepalen wat ze betalen.
Frater Wim Verschuren over het hervinden van barmhartigheid, liefde voor jezelf en de gebeurtenis die zijn leven veranderde.