Passie voor Compassie najaar 2019 jongeren
ACTIVITEIT

Passie voor Compassie najaar 2019 jongeren

Eerstvolgende datum:

vrijdag, 15 november 2019

van 19:00 uur - tot 22:00 uur

zaterdag, 16 november 2019

van 09:00 uur - tot 22:00 uur

zondag, 17 november 2019

van 09:00 uur - tot 14:00 uur

Wat is compassie?
Wat betekent dit voor jou en de ander?
En hoe kun je meer vanuit compassie leven?

Tijdens het Passie voor Compassie weekend ga je de ontmoeting aan met mensen uit verschillende culturele en levensbeschouwelijke achtergronden. Deze editie is speciaal voor jongeren van 20 tot 35 jaar.Inspirerende gastsprekers, onderlinge dialoog en creatieve werkvormen worden afgewisseld door momenten van meditatie en bezinning in de natuur.

Samen met maximaal 20 deelnemers ga je het gesprek aan over hoe we actief kunnen werken aan een samenleving waarin afkomst en levensovertuiging geen kloof veroorzaken. Een maatschappij waarin we ons allemaal thuis voelen.

De Beweging van Barmhartigheid bouwt aan een meer menselijke en compassievolle wereld. Dat doen we door het organiseren van verschillende activiteiten waaronder het Passie voor Compassie (PVC) weekend.

Eerdere gastsprekers tijdens Passe voor Compassie waren onder andere Ernst Hirsch Ballin, Jerry Afriyie en Rikko Voorberg.

Ben je student of niet in de gelegenheid om de gehele deelnemerskosten te betalen? Stuur ons een e-mail via coordinatie@barmhartigheid.nl. Het uitgangspunt is dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname.

 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door steun van onder andere stichting Woudschoten, fonds Kerk en Wereld en de solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen Nederland KNR - Projecten in Nederland (PIN).

Programma

19:00 uur - 22:00 uur

Ontvangst is op vrijdag 15 november om 19.00 uur met koffie/thee en een woord van welkom. Om 19.30 uur starten we met het programma. 

09:00 uur - 22:00 uur

Programma met inspirerende gastsprekers, onderlinge dialoog, creatieve werkvormen en momenten van meditatie en bezinning in de natuur.

09:00 uur - 14:00 uur

We eindigen op zondag 17 november om 14.00 uur, na de gezamenlijke lunch.

Alle maaltijden zijn 100% biologisch. Op aangeven van de deelnemer(s) is het mogelijk dat we voor maaltijden zorgen die passen bij de religieuze achtergrond van de deelnemers. Aarzel dus niet om dat (tijdig) bij ons aan te geven.

Kloosterhotel ZIN

ZIN is ontstaan uit de wens van de Fraters van Tilburg om aan hun klooster ‘Huize Steenwijk’ in Vught een nieuwe bestemming te geven, passend bij hun spirituele traditie. Barmhartigheid vormt de inspiratiebron van hun werken voor de hulpbehoevenden van toen en nu. De fraters zagen dat er een actuele nood speelde in de relatie tussen werk, zingeving en spiritualiteit. Hun observatie was dat door de overwaardering van de zakelijke oriëntatie op werk de ziel in het gedrang komt. In 1996 heeft het Generaal Kapittel besloten het klooster te ontwikkelen tot een plaats van bezinning en ontmoeting. ZIN, het klooster voor zingeving en werk, was in de kiem geboren.

In het kloosterhotel heerst een bezinnende atmosfeer. Ondersteunend daarbij is het dagritme, waarin duidelijk naar voren komt dat er een tijd van werken en een tijd van ontspannen is.