Passie voor Compassie najaar 2019 jongeren
ACTIVITEIT

Passie voor Compassie najaar 2019 jongeren

Eerstvolgende datum:

vrijdag, 15 november 2019

van 19:00 uur - tot 22:00 uur

zaterdag, 16 november 2019

van 09:00 uur - tot 22:00 uur

zondag, 17 november 2019

van 09:00 uur - tot 14:00 uur

Ben jij tussen de 20 en 35 jaar?

Kom dan naar Passie voor Compassie en ontmoet inspirerende gastsprekers en leeftijdsgenoten uit verschillende culturen!

Dompel je onder in een geheel verzorgd weekend, waarin je niet alleen veel over jezelf leert maar ook over hoe anderen de wereld zien.

Wil jij je blik verruimen?

Vind jij het ook belangrijk dat we leven in een samenleving waarin afkomst en levensovertuiging geen kloof veroorzaken?

Tijdens Passie voor Compassie brengen jongeren met verschillende culturele achtergronden een weekend met elkaar door.

Inspirerende gastsprekers, onderlinge dialoog en creatieve werkvormen worden afgewisseld door momenten van meditatie en bezinning in de natuur.

Eerdere gastsprekers tijdens Passe voor Compassie waren onder andere Ernst Hirsch Ballin, Jerry Afriyie en Rikko Voorberg.

Dit weekend is inclusief:

  • 2 overnachtingen in Kloosterhotel ZIN in Vught
  • Privé kamer
  • 100% biologische maaltijden
  • Gastcolleges

Ben je student of niet in de gelegenheid om de gehele deelnemerskosten te betalen? Stuur ons een e-mail via coordinatie@barmhartigheid.nl. Het uitgangspunt is dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname.

Benieuwd wat anderen vinden van Passie voor Compassie?

In deze video deelt oud-deelnemer Coen zijn ervaring en inzichten.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door steun van onder andere stichting Woudschoten, fonds Kerk en Wereld en de solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen Nederland KNR - Projecten in Nederland (PIN).

Programma

19:00 uur - 22:00 uur

Ontvangst is op vrijdag 15 november om 19.00 uur met koffie/thee en een woord van welkom. Om 19.30 uur starten we met het programma. 

09:00 uur - 22:00 uur

Programma met inspirerende gastsprekers, onderlinge dialoog, creatieve werkvormen en momenten van meditatie en bezinning in de natuur.

09:00 uur - 14:00 uur

We eindigen op zondag 17 november om 14.00 uur, na de gezamenlijke lunch.

Kloosterhotel ZIN

ZIN is ontstaan uit de wens van de Fraters van Tilburg om aan hun klooster ‘Huize Steenwijk’ in Vught een nieuwe bestemming te geven, passend bij hun spirituele traditie. Barmhartigheid vormt de inspiratiebron van hun werken voor de hulpbehoevenden van toen en nu. De fraters zagen dat er een actuele nood speelde in de relatie tussen werk, zingeving en spiritualiteit. Hun observatie was dat door de overwaardering van de zakelijke oriëntatie op werk de ziel in het gedrang komt. In 1996 heeft het Generaal Kapittel besloten het klooster te ontwikkelen tot een plaats van bezinning en ontmoeting. ZIN, het klooster voor zingeving en werk, was in de kiem geboren.

In het kloosterhotel heerst een bezinnende atmosfeer. Ondersteunend daarbij is het dagritme, waarin duidelijk naar voren komt dat er een tijd van werken en een tijd van ontspannen is.