CompassieLab najaar 2019
ACTIVITEIT

CompassieLab najaar 2019

Eerstvolgende datum:

zondag, 13 oktober 2019

van 10:00 uur - tot 16:00 uur

zondag, 10 november 2019

van 10:00 uur - tot 16:00 uur

zondag, 08 december 2019

van 10:00 uur - tot 16:00 uur

Rust voor verdieping
Ruimte voor jouw vragen en onderzoek rond compassie
Respectvol met elkaar in gesprek

Kom je niet toe aan rust en ruimte voor jezelf? Blijven vragen die jou aan het hart gaan, vaak liggen? Ben je nieuwsgierig naar wat compassie voor jou betekent? Zoek je geestverwanten voor een goed gesprek?

Gun jezelf drie zalige en zinnige zondagen. In het CompassieLab kun je op een onbevangen en respectvolle manier onderzoeken hoe jij handen en voeten wilt geven aan compassie voor jezelf en anderen. Zo bouwen we met elkaar – iedereen op zijn/haar eigen manier – aan een mooiere en meer menselijke wereld.

Het CompassieLab biedt aan maximaal 14 deelnemers de mogelijkheid om inzichten op te doen die doorwerken in privé- en werkleven. Deelnemers aan voorgaande edities zeggen dat het lab indrukwekkend is in zijn eenvoud. Uit de evaluaties blijkt telkens weer dat zij na het CompassieLab met hernieuwde energie, moed en inspiratie verdergaan.

Een compassievolle grondhouding is geen eendagsvlieg, eenmalige oprisping of handeling vanuit opportunisme. Het is een houding die geworteld is. Als je die ondergrond goed verzorgt ontstaat daar iets vruchtbaars.

Werkwijze
Je gaat het fundament van jouw compassievolle levenshouding onderzoeken en verder verdiepen. We doen dat aan de hand van afwisselende benaderingswijzen:

We betrekken waar mogelijk de actualiteit in het programma. We ervaren, bewegen, reflecteren, lopen een labyrint, werken met kunst en gaan de natuur in. Elk van de drie bijeenkomsten bestaat uit drie onderdelen:

IMPULS
Dit kan zijn een tekst, film(fragment), lezing of excursie.

DIALOOG
We kijken samen vanuit nieuwsgierigheid, verwondering of ontzetting naar wat de actualiteit in de wereld om ons heen met ons doet. Zoals gebruikelijk in een Lab gaan we samen onderzoeken d.w.z. erin roeren, opwarmen, laten pruttelen, mengen, gisten en misschien zelfs overkoken. We kijken wat het met ons doet en wat wij zelf kunnen leren.

OOGST
Wat is vanuit de impuls en onze dialoog van waarde voor mijzelf, de ander en wordt de wereld er menselijker van?

Accreditatie
Het CompassieLab is geaccrediteerd door SKGV voor 3 punten in de categorie Spiritualiteit en Bevoegdheid.

Ervaringen

Het heeft mij persoonlijk meer moed gegeven. Moed om te doen wat ik innerlijk voel dat gedaan moet worden, met een rechte rug en een zachte voorkant. Dat laatste is wel echt een eyeopener voor mij geweest.

– Angeline

Door aandacht te geven aan de thema’s compassie, moed en innerlijk vuur heb ik nieuwe dingen ontdekt. Over mezelf en over anderen. Deze parels hebben ervoor gezorgd dat het CompassieLab een nieuwe kijk en levenshouding bij mij hebben teweeggebracht. Ik ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.

– Ludo

Programma

10:00 uur - 16:00 uur

Dag 1: Wake up!

Laat jij jouw hart spreken? Ervaar het verschil tussen een mening ergens over hebben en in het leven staan vanuit een compassievolle houding.

10:00 uur - 16:00 uur

Dag 2: Waar haal jij het lef vandaan?

Lef ontspruit vanuit je waarden. Daar zit de brandstof, het vuur, de drive, je motivatie, waar je diep van binnen niet omheen kunt. Wat gebeurt er met jou als je buiten je comfortzone stapt?

10:00 uur - 16:00 uur

Dag 3: Hoe wordt de wereld warmer van jouw vuur?

Een compassievolle grondhouding is geen eendagsvlieg, eenmalige oprisping of handeling vanuit opportunisme. Het is een houding die geworteld is. Als je die ondergrond goed verzorgt ontstaat daar iets vruchtbaars.

Pieternel Geurts

werkt als zelfstandig coach en trainer. Opgeleid als psycholoog en integraal leefstijl en vitaliteitscoach, fascineert het haar om in een coachtraject of training met mensen op te trekken in hun eigen zoektocht naar authenticiteit en waarachtigheid. ‘Zodat we steeds meer het leven gaan leven dat bij ons past’.

In haar aanpak vindt zij het belangrijk dat alle kwaliteiten die we in ons hebben mee doen en worden aangesproken in dit proces. Daarom werkt zij veel samen met anderen met hun eigen expertise en inbreng: nog onontgonnen delen van onszelf kunnen soms een heel nieuw licht werpen op de vragen die we hebben. Als dat leidt tot andere inzichten enbeweging bij mensen is de missie geslaagd.

Pieternel werkt ook als freelance projectleider in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Daarin treft zij vaak boeiende mensen met boeiende vraagstukken rondom loyaliteit, maatschappelijke betrokkenheid en compassie. Een bron van inspiratie en voedingsbodem voor reflectie.

Birgit Vandermeulen

is bedrijfskundige. Vanuit het Human Resources vakgebied werkte zij met mensen, de zingever in haar zocht verdieping. Sinds 2008 begeleidt zij als zelfstandig coach en trainer mensen op het gebied van persoonlijk leiderschap en identiteit.

Oordeelvrij, lichtvoetig, met respect voor eigenheid en tegelijkertijd duidelijk. Vanuit oprechte en onbevangen nieuwsgierigheid brengt Birgit je bij de vraag achter je vraag. Ze kijkt en werkt vanuit een systemische en positieve grondslag, haar levenservaring is een waardevol instrument.

Het is haar missie om samen een wezenlijke bijdrage te leveren aan een wereld waarin mensen met lichtjes in hun ogen leven. Lichtjes als symbool voor je leven actief vorm geven op een manier die voor jou klopt. Zonder het oordeel van de criticus in jou ervaren hoe vrij het voelt om jezelf te zijn.

Goed voor jezelf zorgen brengt goed voor anderen zorgen. Dat maakt jouw lichtje pure inspiratie voor de mensen om je heen. Want Compassie is aanstekelijk.