Barmhartig BoekenBal 2019
ACTIVITEIT

Barmhartig BoekenBal 2019

Eerstvolgende datum:

zondag, 03 november 2019

van 13:00 uur - tot 17:30 uur

Tijdens het Barmhartig BoekenBal op zondag 3 november presenteren we vele boeiende boeken rond barmhartigheid, compassie en mededogen: we zetten klassiekers, nieuwe publicaties en bijzondere uitgaven in het zonnetje. Na een korte plenaire aftrap kun je 3 workshops of lezingen van een uur volgen.

De volgende auteurs hebben hun bijdrage al toegezegd: Geert Kimpen, Rikko Voorberg, Christa Anbeek, Kees Klomp, Holkje van der Veer, Oumaima Al Abdellaoui en Lody van de Kamp.

Op de boekenmarkt vind je hun boeken en vele andere pareltjes. Napraten doen we tijdens een gezellige borrel.

Volg ons de komende weken via social media en onze website voor de actuele line-up.

Programma

Locatie

Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58
5261 NE Vught

Bekijk hier de routebeschrijving

13:00 uur - 17:30 uur

Workshops en lezingen van auteurs, waaronder Geert Kimpen, Rikko Voorberg, Christa Anbeek, Kees Klomp, Holkje van der Veer, Oumaima Al Abdellaoui en Lody van de Kamp.

Kloosterhotel ZIN

ZIN is ontstaan uit de wens van de Fraters van Tilburg om aan hun klooster ‘Huize Steenwijk’ in Vught een nieuwe bestemming te geven, passend bij hun spirituele traditie. Barmhartigheid vormt de inspiratiebron van hun werken voor de hulpbehoevenden van toen en nu. De fraters zagen dat er een actuele nood speelde in de relatie tussen werk, zingeving en spiritualiteit. Hun observatie was dat door de overwaardering van de zakelijke oriëntatie op werk de ziel in het gedrang komt. In 1996 heeft het Generaal Kapittel besloten het klooster te ontwikkelen tot een plaats van bezinning en ontmoeting. ZIN, het klooster voor zingeving en werk, was in de kiem geboren.

In het kloosterhotel heerst een bezinnende atmosfeer. Ondersteunend daarbij is het dagritme, waarin duidelijk naar voren komt dat er een tijd van werken en een tijd van ontspannen is.