DVD

Barmhartigheid

in gesprek met Wim Verschuren

In 1998 heeft Wim Verschuren mede het initiatief genomen tot de Beweging van Barmhartigheid. De herontdekking van barmhartigheid gaf een nieuw elan aan de fraters CMM, dat aansloot bij hun spiritualiteit van het begin. Wat zij hadden gevonden als levengevend, hebben ze willen delen met de samenleving.

Op deze dvd leren we Wim kennen als een bewogen en bevlogen inspirator. Hij vertelt hoe barmhartigheid verbonden is met zijn leven en dat van zijn congregatie. Hij leidt ons rond op ZIN, het bezinningscentrum dat de fraters hebben opgezet in Vught, in de Eleousa-communiteit waar hij woont en het secretariaat van de Beweging van Barmhartigheid. Overal in en rond het gebouw vindt hij aanknopingspunten om de verschillende aspecten van het begrip barmhartigheid te illustreren: in de tuin, in de oude kapel, op de begraafplaats en bij het uitgezette labyrint.

Bij zijn verhaal betrekt hij ook de bekende parabels van de Barmhartige Samaritaan en de Verloren Zoon. Wat kunnen wij nu leren van de verhalen en kunstwerken die zulke diepe wortels hebben in onze geschiedenis?

De bedoeling van de film is een beeld te geven van wat barmhartigheid inhoudt en de weg die Wim ruim dertig jaar daarmee gegaan is.

De dvd duurt ongeveer 1 uur en is voorzien van een menu zodat een aantal onderdelen ook apart te bekijken is.

Een film van Maarten van Rooy en Mathieu Bruls.

De film is mede mogelijk gemaakt door de Fraters CMM en de Beweging van Barmhartigheid

1 reactie op `Barmhartigheid`

  1. Annet

    Goedemorgen, hierbij wil ik jullie en de mensen om ons heen bedanken voor de af gelopen 20 jaar.

    Zien-bewogen worden-in beweging komen,
    Lieve groet

Wat vind jij van de zoektocht van Wim?