Zinnige zinnen

Onbekend maakt niet onbemind

Leo Fijen

In mijn werk als presentator en auteur kom ik veel interessante en inspirerende mensen tegen. Ik ben gefascineerd door levensverhalen die veelal worden gekleurd door vreugde en verdriet. In mijn diepgaande gesprekken en ontmoetingen probeer ik de tijdloze levenslessen aan te boren. Dat brengt kijkers en lezers in contact met hun eigen bezieling en lijden. Het delen van elkaars verhaal kan verbroederend werken, omdat de onderlinge herkenning van mens tot mens veelal groot is. Ik vind dat troostrijk.

Het is een misvatting dat alleen bekende en gestudeerde mensen op bijzondere posities een boeiend verhaal hebben. Door de jaren heen heb ik ontelbare mensen ontmoet die nooit in de krant en niet op tv komen. Zij hebben mijn hart.

Iedereen die niet in het nieuws komt en niet twittert over zijn goede daden wil ik een hart onder de riem steken: onbekend maakt niet onbemind!

•••

Leo Fijen zet tijdens het FESTIVAL mensen op de zeepkist die in stilte en bescheidenheid goede werken verrichten. Wie moet hij wat jou betreft in het zonnetje zetten en interviewen? Laat het ons weten op coordinatie@barmhartigheid.nl. Leo is hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van KRO-NCRV. Meer over het festival en aanmelding lees je hier.