Bijeenkomst

Passie voor Compassie voor alle leeftijden – augustus 2018

3 - 5 augustus 2018

Op zoek naar wat ons verbindt

Wij vinden het – juist in deze tijd – belangrijk om samen te zoeken naar wat ons verbindt. Gebeurtenissen binnen en buiten ons land zetten de verhoudingen tussen bevolkingsgroepen onder druk. Er is angst voor elkaar en die angst kan een voedingsbodem zijn voor extremisme en radicalisering. Een ontwikkeling die op zijn beurt een sterke reactie oproept vanuit de samenleving. En die zich vaak uit in polariserende standpunten. Wij willen zoeken naar mogelijkheden om de verschillen te overbruggen. We doen dat vanuit de begrippen barmhartigheid, compassie en mededogen; het zijn sleutelbegrippen in alle levensbeschouwelijke tradities.

We willen actief werken aan een samenleving waarin afkomst en levensovertuiging geen kloof veroorzaken en waarin alle Nederlanders zich thuis voelen. Wij geloven dat het kan! Door bewuster en vanuit compassie, mededogen en barmhartigheid te leven.


Wat gaan we doen?

Gedurende drie dagen krijgen maximaal 20 deelnemers uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen en maken we kennis met barmhartigheid en compassie en de betekenis daarvan vanuit verschillende religieuze tradities. Wat is barmhartigheid en wat kan ik ermee? Drie inleiders delen vanuit hun deskundigheid en ervaring hun persoonlijke verhaal over de betekenis van barmhartigheid en compassie in hun werk en leven. We gaan met de inleiders in gesprek en er is ruimte voor het stellen van vragen. We gaan naar aanleiding van hun verhalen ook zelf aan de slag. In diverse werkvormen onderzoeken we welke rol barmhartigheid en compassie spelen en kunnen spelen in jouw eigen leven, studie en werk. En hoe jij daarmee in het groot én in het klein een bijdrage kunt leveren aan die mooiere en meer menselijke wereld. We maken kennis met de religieuze tradities van de inleiders tijdens bezinnende momenten. Verder is er veel ruimte voor ontmoeting en onderlinge gesprekken.


Meer informatie en inschrijving

Nieuwsgierig naar wat anderen en jouzelf bezielt? Op zoek naar bondgenoten? Wil jij als bruggenbouwer in jouw omgeving actief zijn? Op zoek naar bemoediging en inspiratie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je kunt je aanmelden via de knop hieronder.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator Willie Gardien, coordinatie@barmhartigheid.nl of +31(0)73 657 70 44.

Een impressie van het weekend in het najaar van 2017 vind je hier.

Programma

3 – 5 augustus (alle leeftijden)

Ontvangst is op vrijdag om 17.00 uur met koffie/thee en een woord van welkom. Er is een gezamenlijk diner om 18.00 uur. Om 19.00 uur starten we met het programma. Op zondagmiddag eindigen we uiterlijk om 14.00 uur, na de gezamenlijke lunch.

Informatie

Data
3 – 5 augustus (alle leeftijden)

Locatie
Kloosterhotel ZIN, Boxtelseweg 58 in Vught

Gastdocenten
Elk weekend zijn drie gastsprekers vanuit verschillende levensbeschouwelijke tradities aanwezig. De eerste is inmiddels bekend: Abdelwahid van Bommel.

Kosten
Tarief 1: € 200 voor personen met een minimuminkomen.
Tarief 2: € 385 voor personen die boven een minimuminkomen verdienen.
Het uitgangspunt is dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname.

Verblijf en maaltijden
100% biologisch en rekening houdend met de maaltijdwensen van de deelnemers.

Aantal deelnemers
Maximaal 20 personen

Vanuit compassie, barmhartigheid en mededogen zoeken we naar mogelijkheden om verschillen te overbruggen.