Bijeenkomst

Opvoeden met compassie

een interactieve uitwisseling

Als opvoeder wordt er veel gevraagd van je vermogen om je in te leven in je kind, begrip te hebben voor diens situatie en van daaruit ‘wijs’ te handelen. Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gelukkig is en daar heb je veel voor over. Je neemt echter ook jezelf mee, soms zit je jezelf in de weg en lukt het niet compassievol te zijn, responsief en afgestemd te zijn in je handelen naar je kind. Dan komt het belang van zelfcompassie kijken. Hoe mild en vriendelijk kijk je naar jezelf als opvoeder, ook als het even niet lukt om aan je eigen verwachtingen van een goede ouder te voldoen?

Tijdens deze middag, bedoeld voor ouders en opvoeders, staat het begrip compassie centraal. Onder dit begrip verstaan we de betrokken zorgzaamheid voor de ander en de motivatie om de ander hierin bij te staan.

In deze workshop gaat het over het vermogen tot compassie waarover iedereen beschikt. Hoe kunnen we dit bij onszelf aanboren? Hoe kunnen we dit tot bloei brengen bij onszelf en bij ons kind? Hoe kunnen we ons steeds opnieuw openen voor elkaar?

De workshop bestaat uit interactieve oefeningen, het delen van elkaars visie en het uitwisselen van ervaringen.

De workshop wordt geleid door Ancilla van Steekelenburg, ervaren moeder en trainer in mindfulness en compassie voor ouders.

NB.: We gaan de mogelijkheid onderzoeken om met behulp van enkele vrijwilligers deze middag kinderopvang te regelen voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Indien je daarvan gebruik wilt maken, dan graag aangeven in het aanmeldformulier bij de opmerkingen.

Programma

12.30 – 13.00 uur
Inloop met koffie/thee

13.00 – 16.00 uur
workshop

16.00 – 17.00 uur
mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje

Informatie

datum
2 april 2017

tijd
12.00 tot 17.00 uur

begeleiding
Tineke Wouters

locatie
Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58 te Vught

kosten
Voor participanten en sponsoren van de Beweging € 25. Voor volgers en andere belangstellenden € 35. Dit is inclusief koffie/thee en een drankje.

aanmelden
via de aanmeldknop op deze pagina of telefonisch via 073 – 657 70 44