Moskeebezoek

Ontmoet Abdulwahid van Bommel

Op 29 juni om 20.00 uur brengen we een bezoek aan de Ulu Camii Moskee in Utrecht. Abdulwahid van Bommel zal ons ontvangen en rondleiden. Hij houdt een inleiding over de zeven adviezen van Rumi voor een goed leven. Hier kun je alvast zijn reflecties lezen.

Vraag je je weleens af wat er gebeurt in een moskee, hoe er wordt gebeden bijvoorbeeld? Ben je nieuwsgierig naar de islam, de omgang met de koran en bijvoorbeeld de rol van de imam in een gemeenschap, waarom islamitische vrouwen vaak een hoofddoek dragen? Wil je weten wat voor de islam belangrijke waarden zijn en hoe ze daar handen en voeten aan geven in hun dagelijks leven? Heb je altijd al eens een moskee van binnen willen zien?

Meld je dan nu aan en ga op 29 juni met ons mee.

Waar & wie?

De Ulu Camii Moskee in de Utrechtse subwijk Lombok ligt aan het Moskeeplein, het eerste plein in Nederland dat naar een islamitisch gebedshuis is vernoemd. Het gebouw heeft naast een islamitische gebedszaal ook een stilteruimte voor mensen met andere levensbeschouwelijke overtuigingen, hierin is het uniek in de wereld. Het moskeebestuur heeft hiervoor gekozen omdat in de wijk ook relatief veel christenen en joden wonen.

Abdulwahid van Bommel is in 1944 geboren in Amsterdam als zoon van een katholieke vader en een hervormde moeder. Zijn oorspronkelijke naam is Wouter. Na zijn bekering tot de Islam nam hij de naam Abdulwahid aan. Hij was buitengewoon hoogleraar Islamitische geestelijke verzorging. Abdulwahid is getrouwd met Farida Pattisahusiwa, een moslima van Molukse afkomst.

Programma

20.00 – 22.00 uur
Ontmoeting met Abdulwahid van Bommel

Informatie

datum & tijd
29 juni van 20.00 – 22.00 uur

plaats
Ulu Camii Moskee
Moskeeplein 89 in Utrecht

kosten
5 euro

aanmelden
via de aanmeldknop op deze pagina of telefonisch via 073 – 657 70 44

Abdulwahid van Bommel: 'Compassie doet me denken aan mijn vroegste pogingen als kind om liefde te geven en te ontvangen.'