Activiteit

Met andere ogen zien (Den Bosch)

De organisatie is in handen van Gerrit Kruis en Mariet v.d.Boer-Maas

De straattour in Den Bosch is inmiddels vol. Je kunt nog wel aansluiten voor de tour in Utrecht.

 

In een stad zul je ze vast weleens zien lopen, dak- en thuislozen. Een confrontatie met een wereld waar we in het algemeen weinig van weten, die vaak ongemakkelijk maakt. ‘Het is hun eigen keuze, niemand hoeft in Nederland dakloos te zijn’, is een veelgehoorde kreet. Is dat waar? Of is het probleem dat we niet zo goed weten om te gaan met mensen die zich niet binnen de door de maatschappij gestelde kaders bewegen? Is het een teken van een ongelijkwaardige en onrechtvaardige samenleving? Hoe gaan we daar mee om? Hoe gaan de dak- en thuislozen zelf om met hun situatie? Wie zijn deze mensen? Wat is hun achtergrond? Kan het mij ook overkomen?

De Straattour is een persoonlijke rondleiding door Den Bosch waarbij (ex)dak- en thuisloze gidsen je de stad laten zien vanuit het perspectief van de mensen op straat. Onderweg raak je in gesprek met de gidsen en hoor je hun verhaal.

Programma

De Straattour is een persoonlijke rondleiding door Den Bosch waarbij (ex)dak- en thuisloze gidsen je de stad laten zien vanuit het perspectief van de mensen op straat. Onderweg raak je in gesprek met de gidsen en hoor je hun verhaal.

Informatie

Datum
Vrijdag 13 oktober
van 13.00 tot 16.00 uur

Locatie
We verzamelen om 13.00 uur bij een café op het stationsplein waar we kennis maken met elkaar.

We starten de wandeling om 14.00 uur bij Vincentiusvereniging, Havenstraat 11a Den Bosch (vlakbij station).

Kosten
7,50 euro

Organisatie
Gerrit Kruis en Mariet v.d.Boer-Maas