Bijeenkomst

Impressie CompassieLab najaar 2017

Meebouwen aan een meer menselijke wereld.

Enkele reacties van deelnemers aan het CompassieLab najaar 2017:

Ik voel me veel liefdevoller naar anderen in mijn nabije omgeving momenteel en merk ook dat dat wat teweegbrengt, dat er een warme energie gaat stromen. Dat is compassie ten diepste, denk ik. Gewoon jezelf zijn en vanuit die diepe bron de ander zien en ontmoeten. Potentiële deelnemers zou ik willen zeggen dat het CompassieLab een warm bad is: een plek waar je samen kunt dromen over en werken aan een mooiere wereld. Een plek waar je kunt ontdekken hoe jij kunt omgaan met dat knagende gevoel van onbehagen over alle misstanden in de wereld en hoe jij op jouw eigen vierkante meters hier iets aan kunt/wilt doen.

Elisabeth

 

Het CompassieLab betekende voor mij drie heerlijke zondagen in een goede sfeer, prachtige omgeving en met mooie mensen me te bezinnen op wat barmhartigheid in mijn leven kan betekenen en betekent. Bewust worden en bezinning op hele hedendaagse thema’s en persoonlijke thema’s. Nieuwe inspiratie en hoop voor de nieuwe dag nam ik er mee vandaan. Een warm gevoel dat duidelijk naar ‘meer’ smaakt. Het CompassieLab is een aanrader voor iedereen die in deze jachtige tijd een moment voor zichzelf, een moment voor bezinning zoekt. Samen met anderen, op zoek, en op weg naar wat je bezighoudt op spiritueel vlak. In de ontmoeting met de ander, de wereld om je heen. Heb je wat moeite met ‘geloof/religie’, maar wil je toch vanuit je hart leven, dan is het CompassieLab misschien wel iets voor jou.

Carola

 

Het compassielab heeft mij rust gebracht. Rust doordat ik compassie kreeg met mezelf en daardoor de lat wat lager kan leggen in wat ik zelf wil kunnen. En ook rust doordat ik zag wat mensen kunnen wanneer we vanuit compassie handelen. Wat is compassie toch een bijzondere kracht tussen alle andere krachten die we in onze wereld ervaren. Advies: Ga het doen, het is een cadeautje aan jezelf en de mensen om je heen…

Caro

 

Door het CompassieLab heb ik ontdekt dat ik met mijn leven op een juist spoor zit en ik gerust zo kan doorgaan. Nu heb ik mijn medestanders gevonden en wil ik ook actief een bijdrage gaan leveren aan de Beweging van Barmhartigheid. Met name parabolen van hoofd en hart en angst en moed komen dagelijks terug in mijn werkgebied. Het was mooi te ervaren de overlap tussen de compassiedagen en werkdagen. Hierin heb ik de inspiratie kunnen behouden en ook kunnen delen met mijn collega’s. Advies: ga op reis en ontdek! Met een diverse groep mensen (van geestelijke verzorgers tot accountants) was er een hele leerzame groepsdynamiek. Door aandacht te geven aan de thema’s: compassie, moed en innerlijk vuur heb ik nieuwe dingen ontdekt. Van mezelf en van anderen. Deze parels hebben er voor gezorgd dat het CompassieLab een nieuwe kijk en levenshouding bij mij hebben teweeggebracht. Ik ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.

Ludo

 

Het CompassieLab heeft mij veel inzichten gegeven in de manier waarop mensen omgaan en bewust zijn van compassie in de wereld. Ik heb tegelijkertijd mijn eigen standpunten en handelingen tegen het licht kunnen houden. Het vonkje compassie heeft op die manier zuurstof gekregen om hopelijk uit te groeien tot een vuurtje. Ik had graag nog enkele bijeenkomsten met deze inmiddels vertrouwde groep gehad om het allemaal meer te verankeren en uit te werken.

Anneke

 

Het CompassieLab heeft mij persoonlijk meer moed te gegeven. Moed om te doen wat ik innerlijk voel dat gedaan moet worden, met een rechte rug en een zachte voorkant. Dat laatste is wel echt een eyeopener voor mij geweest. Vastberaden doorgaan omdat je niet anders kunt. Advies: kom erbij als je inspiratie zoekt, om te doen wat gedaan moet worden en gesterkt wil worden in het gaan van jouw weg. Jean Jacques Suurmond zei het laatst zo mooi in een uitzending van de Verwondering: “Dan zie ik dat al die kerken gesloten worden en dan ben ik zo benieuwd wat God daarvoor in de plaats zal laten komen.” Voor mij is dat het CompassieLab, praktische inspiratie voor de dagelijkse werkelijkheid. Herbronning.

Angeline

Programma

Elke bijeenkomst bestond uit impuls, dialoog en vruchten, met behulp van de actualiteit. Er is ervaren, bewogen, gereflecteerd en gewerkt met kunst en in de natuur.

Informatie

Het CompassieLab bestond uit drie zondagen in het najaar.

Het heeft mij moed gegeven om te doen wat ik innerlijk voel dat gedaan moet worden.