Festival

Festival Compassie

Vier de veelkleurigheid van COMPASSIE!

••• UITVERKOCHT •••

Het festival is helemaal uitverkocht. Wil je op de hoogte worden gehouden van al onze activiteiten, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De Beweging bestaat 20 jaar. Dat vieren we op zaterdag 1 september met een feestelijk festival bij het kloosterhotel ZIN in Vught. Doe je mee?

Kies uit meer dan 20 lezingen, workshops, talkshows en voorstellingen. Tussendoor kun je rondneuzen op de boekenmarkt, genieten van het mooie landgoed en andere gasten ontmoeten. Beleef de veelkleurigheid van compassie, barmhartigheid en mededogen.

Met medewerking van
Marinus van den Berg
Paul de Blot
Marius Buiting
Margo Burm
Geertje Couwenbergh
Jan Custers
David Dewulf
Leo Fijen
Betty van Helmond
Lia Hesemans
Erik van der Hoeven
Roos van Hoewijk
Marike van IJssel
Monique Klaassens
Marieke Koopmans
Frits Koster
Carel Kraayenhof
Chiel van der Linden
Julika Marijn
Eric Mijnster
Armijn van Roon
Mark Schalken
Caroline Schröder
Agnes van der Sluijs
Karin Steffens
Wim Verschuren
Femke Vessies
Sebastiaan Vonk
Ria Weyens
Annemieke Wiercx
Mark Woerde

Het festival bestaat uit 3 rondes met telkens 7 unieke onderdelen vol compassie. Elke ronde kun je aan 1 activiteit deelnemen. Aan het begin van het festival pak je de tickets voor de activiteiten. Daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, maar er is altijd iets leuks te beleven!

Het festivalprogramma kan door omstandigheden nog veranderen. Volg de actuele programma-informatie hier op de website. Deelnemers krijgen uiterlijk een week voor het festival het definitieve programma toegestuurd.

De kaartjes voor het festival bedragen € 37,50, inclusief onbeperkt koffie, thee en water, exclusief andere drankjes. Donateurs van de Beweging betalen € 27,50, inclusief koffie, thee en water, exclusief andere drankjes. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met informatie over de betaalwijze. Je inschrijving is definitief na betaling. Bij verhindering vindt er geen restitutie plaats. Je kunt natuurlijk wel een vervanger sturen.

Bestel snel je tickets, want VOL = VOL!!!

Aan het festival werken mee

Hieronder meer informatie van alle workshopbegeleiders.

Marinus van den Berg

Barmhartigheid bij het klimmen van de jaren
Met het klimmen van de jaren krijgen vijftigers, zestigers en zeventigers met meerdere dilemma’s te maken. Het lichaam hapert steeds vaker. Onze ouders overlijden. De kinderen vliegen uit. Een echtscheiding volgt. Verlangen naar zinvol werk neemt toe. We zoeken naar een nieuwe balans. In deze lezing onderzoeken we wat barmhartigheid voor ons kan betekenen. Alle leeftijden welkom!

Marinus (71) publiceerde het boek Na-werk-tijd en schrijft momenteel aan een spiritueel dagboek. Hij werkte 40 jaar als geestelijk verzorger en pastor in verpleeghuizen en hospices.

Paul de Blot

Het belang van barmhartige bedrijvigheid
Organisaties en bedrijven kunnen geweldig veel schade aanrichten. Winst maken gaat vaak gepaard met flinke verliesposten voor bijvoorbeeld de natuur en de mondiale verhoudingen tussen rijk en arm. Ook medewerkers raken uitgeput in systemen waar de nadruk ligt op financieel rendement. Paul deelt zijn levenservaringen en laat zien op welke wijze we kunnen bijdragen aan meer barmhartige bedrijvigheid en een grotere arbeidsvreugde, voor onszelf en onze collega’s.

Paul werd op 15 mei 1924 in Kutowinangun, Indonesië geboren. Als Jezuïet heeft hij in verschillende landen gewoond en gewerkt. In 1979 begon hij zijn carrière op Nyenrode Business Universiteit als campusmoderator en vanaf 2006 bekleedde hij de leerstoel Business Spiritualiteit.

Marius Buiting

Hemelse Modder
Het bouwen aan een menselijke, vreedzame en duurzame wereld gaat langzaam. Het lijkt erop dat we maar wat aanmodderen… Maar als je goed kijkt zijn er tientallen barmhartige oases te vinden. In deze workshop onderzoeken we het hemelse in de modderige omstandigheden. Voor iedereen die aangemoedigd wil worden. Marius deelt zijn bevlogen visie en gaat in gesprek met de deelnemers en enkele speciale gasten: Erik van der Hoeven van de Hoogstraatgemeenschap en Margo Burm en Jan Custers van hospice Mariaweide.

Marius is directeur van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn en schreef samen met Wouter Hart de bestseller Verdraaide Organisaties. Marius is voormalig voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid.

Erik van der Hoeven is met zijn gezin bewoner van de Hoogstraatgemeenschap die door de Zusters van Liefde is opgericht. Hij is tevens voorzitter van deze gemeenschap. Daarnaast is hij bestuurslid van Het Kloosterhof van Gestel.

Margo Burm is contactpersoon relatiebeheer en gastdame in het hospice Mariaweide te Venlo. Het hospice wordt gedragen door meer dan 150 vrijwilligers, die in dag- en nachtdiensten er voor de terminale gasten zijn.

Jan Custers is bestuursvoorzitter van de Stichting Hospice Mariaweide te Venlo. Het hospice is een bijna thuis huis waar bewoners de laatste weg, volgens hun eigen wensen en met aandachtige zorg en ondersteuning kunnen afleggen.

Geertje Couwenbergh

Geertje Couwenbergh is columnist (bij o.a. Happinez) en auteur van vijf boeken. Onlangs verscheen haar boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies.

Goed gesprek in goed gezelschap
Julika Marijn interviewt Geertje Couwenbergh tijdens het FESTIVAL. Zij bespreken op liefdevolle maar directe toon de meest uiteenlopende levensthema’s, zoals de compassie van radicale eerlijkheid, naar aanleiding van haar nieuwste boek Lieve Dot. Heb je interesse in dit boek dan kun je het hier bestellen.

In deze tweespraak verkent Geertje samen met Karin hun ervaringen met compassie.

Meer info over Geertje: www.geertjecouwenbergh.com

David Dewulf

Van mindful opvoeden tot universele compassie
We hebben allemaal een droom voor onszelf, voor onze kinderen en voor de wereld. Maar we kunnen op geen enkele manier voorkomen dat onze kinderen of onze dierbaren tegenslag krijgen en dit is pijnlijk. Er is veel pijn in deze wereld, ook in ons eigen leven. David vertelt hoe jij je pijn kan helen, hoe je je kinderen kan bijstaan om hun pijn te dragen en hoe je ervoor kan zorgen om vanuit je pijn je hart van compassie te openen, ook voor zij die het je moeilijk maken! Na deze workshop kan je aan de slag met praktische tips en met de 3 stappen van de ademruimte ‘allesomvattende liefde’!

David is arts en gelukkige vader van vijf kinderen. Wereldwijd geeft hij lezingen en hij is auteur van meer dan vijftien boeken, waaronder Zelfcompassie voor je kids en Jezelf accepteren met mindfulness en compassie.

Lees hier alvast wat meer over zijn thema.

Leo Fijen

                 

COMPASSIE in ACTIE!
Talloze mensen geven op een bijzondere manier handen en voeten aan compassie. Leo Fijen zet drie inspirerende gasten op de zeepkist; laat je raken door hun verhalen! Sebastiaan Vonk geeft gesneuvelde soldaten weer een gezicht. Roos van Hoewijk bood vluchtelingen onderdak in haar eigen huis. Reclamemaker Mark Woerde verleidde wereldleiders tot een vredesoproep.

Leo is hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van KRO-NCRV. Hij schreef verschillende boeken, waaronder Het wonder van Maartensdijk, De reis van je hoofd naar je hart en Het jaar dat mijn vader stierf, een briefwisseling tussen Leo Fijen en Anselm Grün.

Hier lees je wat meer over zijn bijdrage tijdens het festival.

Sebastiaan Vonk is de 25-jarige voorzitter van de Stichting Verenigde Adoptanten Amerikaanse Oorlogsgraven, die gesneuvelde soldaten een gezicht geeft door onderzoek te doen naar hun achtergrond en leven.

Roos van Hoewijk is matchmaker en oud-gastgezin bij Takecarebnb. Op dit moment wachten duizenden vluchtelingen met een verblijfsvergunning in het asielzoekerscentrum op een woning. Takecarebnb maakt het mogelijk dat zij tijdelijk bij een gastgezin logeren.

Reclamemaker Mark Woerde (Havas Lemz) verleidde wereldleiders, zoals paus Franciscus, grootmoefti van Egypte Shawki Allam, opperrabbijn Jonathan Sacks en de Dalai Lama tot de vredesoproep ‘Make friends across religions’.

Betty van Helmond

Het gezicht van compassie
De gezichten van mensen zijn intrigerend. Door goed te kijken geven ze hun geheimen prijs; vreugde en verdriet, passie en compassie. In de workshop bewerken we portretten met bijenwas, stof en papier. Zo gaan we op zoek naar het ware gezicht van compassie. Het maakproces is ook een zoektocht naar je eigen kracht en compassie. Het kunstwerkje dat je maakt is daarvan een spiegel.

Betty is afgestudeerd aan de Academie der Beeldende Kunsten in Mol, België. Daar ontdekte ze dat het creëren van collages haar goed ligt. Ze is geïnspireerd geraakt door de gezichten van oude wijze vrouwen die ze bewerkt tot intrigerende gelaagde kunstwerken.

Lia Hesemans

Laat je hart spreken
Schrijven is een vorm van vertragen. In deze poëzieworkshop kun je zeggen en schrijven wat er op je hart ligt. In een open en veilige sfeer schrijf je je eigen gedicht. Schrijfervaring is niet nodig, want we gebruiken eenvoudige dichtvormen of een vrije vorm. Iedereen kan het! Het is fijn om je eigen woorden te omarmen. Daarom krijg je een mooi lijstje cadeau. Ook voor pennen en papier wordt gezorgd.

Lia is schrijfcoach. Het is haar missie om mensen te inspireren en aan te moedigen bij het schrijven. Zij organiseert cursussen, schrijfreizen, schrijfcafés en workshops in samenwerking met diverse kunstenaars.

Marike van IJssel

Geluksroute
Waar word je gelukkig van en wil je dat delen? Dat is de uitnodiging van de Geluksroute die uitgaat van de kracht van delen en ons (weer) in contact brengt met wat we in overvloed hebben. In deze workshop deelt Marike haar ervaringen met de Geluksroute als sociaal experiment waarin theorie en praktijk samen komen om de wereld een beetje mooier te kleuren. Zij staat ook met haar Gelukscaravan op het festivalterrein voor inspirerende ontmoetingen.

Marike is als psycholoog en cultureel antropoloog altijd al geïnteresseerd geweest in de beweegredenen van mensen en de rijkdom die er ontstaat als mensen zich verbinden en delen. In 2012 is de Geluksroute geboren, geluksroute.nu, en daarnaast is zij werkzaam als systemisch begeleider.

Monique Klaassens

Vier de veelkleurigheid van compassie
Verbeeld jouw veelkleurigheid van compassie. Of een ander belangrijk thema dat je raakt. Maak een mooi kleurrijk schilderijtje als herinnering aan deze dag! Wees niet huiverig voor het wit van het doek. Denk vooral niet dat je niet kunt schilderen. Monique leert je aandachtig waar te nemen en actief te werken met kleur, verf en kwast.

Monique woonde twee jaar in het Zencentrum van Los Angeles: Maezumi Roshi was de residerende en inspirerende Japanse abt. Deze jaren vormen en kleuren nog steeds haar leven. Haar werk als schilder en docent zijn altijd verweven met Zen en meditatie.

Marieke Koopmans

Loving Hearts
Het koesteren van fijne herinneringen maakt blij en geeft kracht wanneer je wel wat steun kunt gebruiken. In deze workshop maken we een “hart onder de riem”, als tastbare herinnering aan een fijne gebeurtenis in je leven, een voornemen dat je hebt gemaakt, een wens voor jezelf of een ander. Je maakt je eigen hart met woorden, kleuren, tekeningen en symbolen.

Marieke ontwerpt en maakt vanuit haar ontwerpstudio, Studio Milu, duurzame producten voor geboorte, troost, herinnering en geluk. Leidraad voor al haar producten is de positieve kracht van dierbare herinneringen.

Frits Koster

(Zelf)compassie voor de westerse mens
Het leven brengt allerlei uitdagingen, ongemakken en dilemma’s met zich mee. Gelukkig kunnen we als mens waardevolle kwaliteiten ontwikkelen, zoals aandacht, vriendelijkheid en compassie. Hoe cultiveren we (zelf)compassie naar onszelf toe en naar onze omgeving? Dit vraagt moed en geduld, maar het brengt ook een grotere veerkracht en verbondenheid met zich mee. Hier lees je er iets meer over.

Frits heeft als boeddhistische monnik geleefd in Zuidoost Azië en begeleidt sinds vele jaren meditatieactiviteiten in binnen- en buitenland, naast zijn werk als mindfulnesstrainer in de GGZ. Met psychiater Erik van den Brink ontwikkelde hij de cursus Mindfulness-Based Compassionate Living.

Carel Kraayenhof

Muziek als geestelijk voedsel
Carel Kraayenhof is onze eregast op het festival. Hij is al 30 jaar bandoneonsolist van wereldklasse. Niet alleen in zijn muziek, maar ook in zijn levensverhaal klinken passie en compassie door. Carel zal in woorden en klanken uitdrukken waarom muziek geestelijk voedsel is voor de mens.

Carel Kraayenhof is al 30 jaar bandoneonsolist van wereldklasse. De beste leermeesters uit Argentinië gunden de leergierige en talentvolle Carel de mystiek van de tango en de bandonéon. In zijn muziek is de warme band met grootheden als Piazzolla, Pugliese, Alvarez, Beytelmann hoorbaar en voelbaar. Recent ontving Carel de Edison Oeuvreprijs World voor zijn jarenlange bijdrage aan de wereldmuziek en de tango in het bijzonder.

Chiel van der Linden

Barmhartigheid 3.0: OneGoodWorld by app
Hoe bereiken we een wereld van positiviteit en verbinding? Door dagelijks onze mindset te trainen. Compassie is puur hoe je kijkt, denkt en doet in het micromoment. Goed nieuws: een positieve levenshouding is eenvoudig trainbaar, online en met elkaar. Chiel heeft hiervoor een baanbrekende social app ontwikkeld. Inzichten uit positieve psychologie, hersenwetenschap en social media bracht hij samen in één kleine dagelijkse handeling: OneGoodThing. Ervaar hoe het werkt.

Chiel staat bekend als Geluksman, founder van MultiplyHappiness en de methode hoedoejegeluk.nu. In 2006 begon hij met zijn missie: ‘De héle wereld een stuk gelukkiger in 2024.’ Recent lanceerde hij wereldwijd de gratis app HappyWe: App your world happier’.

Julika Marijn

Goed gesprek in goed gezelschap
Praten over compassie is geestverruimend. In haar talkshow interviewt Julika Marijn drie markante mensen: Geertje Couwenbergh, Wim Verschuren en Armijn van Roon. Zij stelt hen vragen die verdiepen en verrijken, maar soms ook verwarren. Ben jij ook nieuwsgierig hoe anderen in hun (werk)leven handen en voeten geven aan compassie? Lees hier alvast wat meer over haar programma.

Julika maakt en speelt one-woman-shows in het theater, is sprekerscoach en geeft trainingen Art of Living. Haar meest recente voorstelling Uit Verdriet Geboren, een persoonlijke zoektocht naar de kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller, gaat vanaf september in reprise.

Eric Mijnster

Alles kan
Met zijn onverschrokken zoektocht naar geluk inspireert Eric Mijnster mensen om hun innerlijke vonk te volgen en in het diepe te springen. Op 24 juni 2015 fietste hij 650 kilometer en 14 bergen non-stop, zonder te slapen. Laat je tijdens het FESTIVAL inspireren door Erics theatervoorstelling Alles kan met verrassende verhalen en doorleefde wijsheden. Lees hier alvast het interview met hem dat in de inspiratiekrant stond.

Eric is bekend van zijn blog Gespleten asfalt, de documentaire Omdat ik het wil en zijn boek Het geluksgevoel. Hij zet zich ook in op de democratische scholen DOE040 en De Vallei.

Armijn van Roon

Armijn van Roon is een van de initiatiefnemers van de Stichting Buddy to Buddy. Deze stichting helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen ze door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

Goed gesprek in goed gezelschap
Armijn wordt tijdens het FESTIVAL geïnterviewd door Julika Marijn. Hoe geeft hij in zijn (werk)leven handen en voeten aan compassie?

Mark Schalken & Caroline Schröder

       

Verbeeld je levensweg
‘Wanneer je je reis naar Ithaca aanvangt, bid dan dat de weg lang mag zijn, vol avontuur, rijk aan stof tot kennis.’
-Kafávis

In deze workshop, die Mark Schalken samen met Caroline Schröder verzorgt, schilder je met Oost-Indische inkt op grote vellen chinees papier. Spelend met het materiaal – kwasten, vogelveren en bloemen – verbeeld je jouw levensweg met alle knooppunten daarin, en kom je als vanzelf de mensen om je heen tegen.

Mark verbleef zes jaar geleden in het ZIN-atelier en verdiepte daar zijn kunstenaarspraktijk. Sindsdien maakte hij o.a. het Amsterdams Luchthuis – een mobiele meditatieruimte – en grote series inkttekeningen op papier die hij onlangs exposeerde.

Caroline Schröder is kunstenaar-fotograaf; zij bewandelde vele Pelgrimspaden in Europa. Deze zomermaanden heeft zij haar vaste basis gevonden in het gastatelier van ZIN. Het innerlijk gelaat – de weg naar binnen – is hier haar thema.

Agnes van der Sluijs

Verantwoord clashen – zijn er grenzen aan compassie?
Soms ontmoet je mensen die meningen over de actualiteit verkondigen waarvan je oren gaan klapperen of die jou persoonlijk hard raken. Je eerste neiging kan zijn om direct verdedigend te reageren of misschien wel om terug te trekken en het maar te laten gaan. Hoe kun je het lastige gesprek over maatschappelijke thema’s op een manier voeren waarbij je trouw blijft aan jezelf én zoveel mogelijk vrij van oordeel luistert naar de ander. We gaan oefenen!

Agnes is systemisch coach en trainer en als programmaleider verbonden aan NieuwWij, netwerkorganisatie op het gebied van culturele en levensbeschouwelijke diversiteit. Binnen dat kader ontwikkelt en begeleidt zij programma’s en projecten over het verbinden van verschillen in het onderwijs, bedrijfsleven en bij de overheid.

Karin Steffens

Van geraaktheid naar compassie
Je eigen geraaktheid kan compassie in de weg staan of vertroebelen, maar kan evenzo een toegangspoort zijn voor compassie. Hoe zorg je ervoor dat jouw geraaktheid je opent, lichter en liefdevoller maakt in plaats dat het je verhardt of verzwaart? In deze workshop ga je in korte meditaties ervaren hoe compassie voor je eigen emoties verbonden is met compassie voor de ander.

Karin gidst mensen in de omgang met hun gevoel en geeft mindfulnesstrainingen, ademtherapie en yogalessen. Met haar stichting Kleine Helden creëert ze verbindingen tussen Nederlandse jongeren en jongeren in een Indiase sloppenwijk. In juni is haar boek Laat je raken uitgekomen dat je hier kunt bestellen.

In deze tweespraak verkent Karin samen met Geertje hun ervaringen met compassie.

Wim Verschuren

Wim Verschuren, Fraters van Tilburg, is jarenlang binnen en buiten de congregatie bestuurlijk actief geweest. Hij is grondlegger van de Beweging van Barmhartigheid en van ZIN in Werk.

Goed gesprek in goed gezelschap
Wim wordt tijdens het FESTIVAL geïnterviewd door Julika Marijn. Hoe geeft hij in zijn (werk)leven handen en voeten aan compassie?

Femke Vessies

Bij jezelf beginnen, maar niet bij jezelf eindigen
Compassie is de kern van wie we zijn als mens. En toch raken we verstrikt in onze gedachten, emoties en verwachtingen. Met eenvoudige gewaarzijns- en hartcoherentie-oefeningen kunnen we onze aandacht verleggen van de buitenkant naar de binnenkant. Het zingen van klank voedt onze innerlijke aanwezigheid, zodat we dieper de verbinding met de buitenwereld kunnen aangaan. In deze workshop ervaar je dat werken met klank plezierig en eenvoudig is.

Femke is meditatie- en mindfulnesstrainer. Ze is als senior teacher verbonden aan de internationale meditatieschool Foundation for Higher Learning en werkt zelfstandig als bewustzijnstrainer en -coach.

Ria Weyens

Verstilling als bron van mededogend handelen
In de drukte van elke dag kleine stopmomenten inbouwen, om je af te stemmen op innerlijke rust en eenvoud, is een grote uitdaging. De helende kracht van verstilling brengt echter ritme, ruimte en richting in je leven. Het helpt je om actie en contemplatie te verbinden én om te groeien in mildheid naar jezelf en anderen. In deze workshop deelt Ria Weyens haar inzichten en geeft ze praktische handreikingen. We oefenen ook samen.

Ria is de bezielende kracht achter het Minnehof in Brugge, een organisatie voor contemplatieve levenskunst. Zij is auteur van de bestseller Van wonde naar verwondering en Scheppende overgave – over de contemplatieve levenskunst vanuit christelijk en boeddhistisch perspectief.

Annemieke Wiercx

Natuur & compassie
Compassie is een kenmerk van onze innerlijke natuur. Hoe zit het met de natuur om ons heen? Door een authentieke verbinding met de (innerlijke en uiterlijke) natuur ontstaat een open hart met compassie voor alle levende wezens. Dit is erg welkom in een cultuur waarin onze diepe verbondenheid met de natuur verbroken is. Meer harmonie en balans ontstaan als we de natuur als familie zien en niet als consumptiegoed. Annemieke deelt haar inzichten en we doen oefeningen, ook buiten.

Annemieke Wiercx is medeinitiatiefneemster van Way of Nature in Nederland en oud-bestuurslid van de Beweging van Barmhartigheid. Namens Way of Nature organiseert ze retraites in de natuur, zodat mensen een nieuwe relatie met de natuur aangaan; een relatie van respect en wederkerigheid. Het inbrengen van de stem van de natuur in ons dagelijkse leven en binnen organisaties ziet Annemieke als een belangrijke roeping. Ze werkt als adviseur onder andere aan vital zones.

Boekenmarkt

Boekhandel Berne verzorgt de boekenmarkt. Hier vind je boeken van de workshopbegeleiders en vele andere pareltjes.

Programma

Het festival bestaat uit 3 rondes met telkens 7 unieke onderdelen vol compassie. Elke ronde kun je aan 1 activiteit deelnemen. Aan het begin van het festival pak je de tickets voor de activiteiten. Daarbij geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt, maar er is altijd iets leuks te beleven!

12.00 – 13.00 uur
Inloop

13.00 – 14.15 uur
Workshopronde I

14.15 – 14.45 uur
Pauze

14.45 – 16.00 uur
Workshopronde II

16.00 – 16.30 uur
Pauze

16.30 – 17.45 uur
Workshopronde III

18.00 – 19.00 uur
Gezellige nazit voor wie wil

 

Informatie

datum & tijd
Zaterdag 1 september
inloop 12.00 – 13.00 uur
programma: 13.00 – 18.00 uur
nazit (voor wie wil): 18.00 – 19.00 uur

plaats
Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58 in Vught

deelname
De kosten voor het festival bedragen € 37,50, inclusief onbeperkt koffie, thee en water, exclusief andere drankjes. Donateurs van de Beweging betalen € 27,50, inclusief koffie, thee en water, exclusief andere drankjes. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met informatie over de betaalwijze. Je inschrijving is definitief na betaling. Bij verhindering vindt er geen restitutie plaats. Je kunt natuurlijk wel een vervanger sturen.

Bestel snel je tickets, want VOL = VOL!!!

Julika Marijn: 'Vind jij compassie soft of is compassie het nieuwe stoer?'