Festival

Festival Compassie

Vier de veelkleurigheid van COMPASSIE!

De Beweging bestaat 20 jaar. Dat vieren we op zaterdag 1 september met een feestelijk festival. Doe je mee?

Kies uit meer dan 20 lezingen, workshops, talkshows en voorstellingen. Tussendoor kun je rondneuzen op de boekenmarkt, genieten van het mooie landgoed en andere gasten ontmoeten. Beleef de veelkleurigheid van compassie, barmhartigheid en mededogen.

Met medewerking van
Geertje Couwenbergh
David Dewulf
Leo Fijen
Betty van Helmond
Lia Hesemans
Monique Klaassens
Marieke Koopmans
Frits Koster
Julika Marijn
Eric Mijnster
Armijn van Roon
Mark Schalken
Karin Steffens
Wim Verschuren
Tim Vreugdenhil

en nog vele anderen..! Volg de actuele programma-informatie hier op de website!

De kaartjes voor het festival bedragen € 37,50, inclusief onbeperkt koffie, thee en water, exclusief andere drankjes. Donateurs van de Beweging betalen € 27,50, inclusief koffie, thee en water, exclusief andere drankjes. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met informatie over de betaalwijze. Je inschrijving is definitief na betaling.

Bestel snel je tickets, want VOL = VOL!!!

Aan het festival werken mee

Hieronder meer informatie van alle workshopbegeleiders die reeds bekend zijn. Volg de actuele programma-informatie hier op de website!

Geertje Couwenbergh

Geertje is columnist (bij o.a. Happinez) en auteur van vijf boeken. Onlangs verscheen haar boek Lieve Dot: 69 Dilemma’s & Radicaal Eerlijk Advies.

Julika Marijn interviewt Geertje Couwenbergh tijdens het FESTIVAL. Zij bespreken op liefdevolle maar directe toon de meest uiteenlopende levensthema’s, zoals de compassie van radicale eerlijkheid, naar aanleiding van haar nieuwste boek Lieve Dot. Heb je interesse in dit boek dan kun je het hier bestellen.

Meer info over Geertje: www.geertjecouwenbergh.com

David Dewulf

David is arts en gelukkige vader van vijf kinderen. Wereldwijd geeft hij lezingen over mindfulness, compassie en geweldloze communicatie. Laat je tijdens het FESTIVAL inspireren door zijn inzichten en tips om vanuit compassie je kind te begeleiden op zijn/haar levensweg.

Leo Fijen

Leo zet tijdens het FESTIVAL mensen op de zeepkist die in stilte en bescheidenheid goede werken verrichten. Wie moet hij wat jou betreft in het zonnetje zetten en interviewen? Laat het ons weten op coordinatie@barmhartigheid.nl.

Leo is hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van KRO-NCRV.

Monique Klaassens

Monique woonde begin jaren 80 bijna twee jaar in het Zencentrum van Los Angeles: Maezumi Roshi was de residerende en inspirerende Japanse abt. Deze jaren vormen en kleuren nog steeds haar leven. Haar werk als schilder en docent zijn altijd verweven met Zen en meditatie.

Frits Koster

Frits is meditatiebegeleider, mindfulness- en compassietrainer. Ontmoet hem op het FESTIVAL en doe mee aan zijn workshop (Zelf)compassie voor de westerse mens. In deze workshop leer je hoe (zelf)compassie gecultiveerd kan worden, naar onszelf toe en naar onze omgeving. Dit vraagt moed en geduld, maar het brengt ook een grotere veerkracht en verbondenheid met zich mee.

Julika Marijn

Julika maakt en speelt one-woman-shows in het theater, is sprekerscoach en geeft trainingen Art of Living. Op het FESTIVAL ontvangt zij in haar talkshow Vraag Maar Raak drie markante gasten: Geertje Couwenbergh (adviescolumnist ‘Lieve Dot’ uit Happinez, wiens stijl zich kenmerkt door liefdevolle maar radicaal eerlijke adviezen), Armijn van Roon (Stichting Buddy to Buddy) en Wim Verschuren (Fraters van Tilburg).

Eric Mijnster

Laat je tijdens het FESTIVAL inspireren door Erics theatervoorstelling Alles kan met verrassende verhalen en doorleefde wijsheden. Guido van de Wiel zal de voorstelling van Eric muzikaal omlijsten. Eric is bekend van zijn blog Gespleten asfalt, de documentaire Omdat ik het wil en zijn boek Het geluksgevoel.

Armijn van Roon

Armijn is een van de initiatiefnemers van de Stichting Buddy to Buddy. Deze stichting helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen ze door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot. Hij wordt tijdens het FESTIVAL geïnterviewd door Julika Marijn.

Mark Schalken

Mark is ontwerper en kunstenaar. Hij laat zich leiden door zijn verbeelding, en door persoonlijke en maatschappelijke kwesties die hem raken. Een verblijf in 2012 als gastkunstenaar bij Zin verdiepte en verruimde zijn werkwijze. Afgelopen jaar ontwikkelde hij het Amsterdams Luchthuis – een mobiele meditatieruimte – en ontstonden grote series inkttekeningen op papier die hij onlangs exposeerde. Geïnspireerd door het Boeddhisme, is tekenen voor hem een oefening in vrijheid en gevoeligheid. Het plezier en de verrassing die hierbij horen, wil hij delen in de workshop tijdens het FESTIVAL.

Karin Steffens

Karin geeft tijdens het FESTIVAL de workshop Van geraaktheid naar compassie. Hoe zorg je ervoor dat jouw geraaktheid je opent, lichter en liefdevoller maakt in plaats dat het je verhardt of verzwaart? Karin gidst mensen in de omgang met hun gevoel en geeft mindfulnesstrainingen, ademtherapie en yogalessen. In juni komt haar boek Laat je raken uit, het kan hier al gereserveerd worden.

 

Wim Verschuren

Wim, Fraters van Tilburg, is jarenlang binnen en buiten de congregatie bestuurlijk actief geweest. Hij is grondlegger van de Beweging van Barmhartigheid en van ZIN in werk. Tijdens het FESTIVAL wordt hij geïnterviewd door Julika Marijn.

Tim Vreugdenhil

Tim Vreugdenhil is dominee, ondernemer en stand-up theoloog. Hij verdiept zich regelmatig in actuele onderwerpen. Voor het FESTIVAL gaat hij op zoek naar de waarde van geven in een wereld die door geld gedreven wordt. Met humor, scherpte en diepgang deelt hij zijn bevindingen met ons.

Boekenmarkt

Boekhandel Berne verzorgt de boekenmarkt. Hier vind je boeken van de workshopbegeleiders en vele andere pareltjes.

Programma

12.30 – 13.00 uur
Inloop

13.00 – 14.15 uur
Workshopronde I

14.15 – 14.45 uur
Pauze

14.45 – 16.00 uur
Workshopronde II

16.00 – 16.30 uur
Pauze

16.30 – 17.45 uur
Workshopronde III

18.00 – 19.30 uur
Gezellige nazit met muziek voor wie wil

Informatie

datum & tijd
Zaterdag 1 september
programma: 12.30 – 18.00 uur
nazit (voor wie wil): 18.00 – 1930 uur

plaats
Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58 in Vught

deelname
De kosten voor het festival bedragen € 37,50, inclusief onbeperkt koffie, thee en water, exclusief andere drankjes. Donateurs betalen € 27,50, inclusief koffie, thee en water, exclusief andere drankjes. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met informatie over de betaalwijze. Je inschrijving is definitief na betaling.

Bestel snel je tickets, want VOL = VOL!!!

Julika Marijn: 'Vind jij compassie soft of is compassie het nieuwe stoer?'