Bijeenkomst

Congres: COM|PASSIE

Betekenisvol ondernemen; hoe doe je dat? - 14 juni 2018

Betekenisvol ondernemen is het nieuwe normaal. Florerende bedrijven voegen wérkelijk waarde toe aan het leven van klanten, medewerkers en andere betrokkenen. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn daarvan slechts het begin. Welkom in de betekeniseconomie!

De betekeniseconomie vraagt om mensen die vanuit passie en compassie werken en anderen inspireren mee te bouwen aan een meer barmhartige wereld. Zij laten ons zien dat het realiseren van maatschappelijk en financieel rendement hand in hand gaan. Ben jij een van hen?

Op dit congres vertalen we betekenisvol ondernemen in ZIEN, BEWOGEN WORDEN en IN BEWEGING KOMEN. Heb jij oog voor de zaken die er echt toe doen? Wat grijpt je aan? Roept het leven jou? Wat zet jij in beweging? Hoe breng je business en bedoeling bij elkaar?

Mensen die vanuit deze intentie werken, investeren in de samenleving EN in hun innerlijk ondernemerschap. Soms is het nodig om bij te tanken, je passie en compassie te voeden en te verdiepen. Dat willen we graag faciliteren. Laat je raken door zinnige zaken tijdens de conferentie COM|PASSIE.

Leer te werken met ziel en zakelijkheid;
Ontmoet mensen met inspirerende praktijkverhalen;
Krijg inzicht in hoe compassie werkt;
Geef meer betekenis aan je ondernemerschap.

De conferentie COM|PASSIE wordt georganiseerd in het kader van het 20-jarig bestaan van de Beweging van Barmhartigheid. Dit is een benefiet-congres en geeft onze vrijwilligersorganisatie een financiële steun in de rug. Hierdoor kunnen we aandacht blijven geven aan het belang van compassievol werken en leven. Deelnemers aan het benefiet-congres komen inspiratie halen en mogelijkheden brengen! De deelnameprijs is € 275,00 inclusief consumpties en dinerbuffet. Early birds ontvangen tot 15 mei het Handboek Betekenisvol Ondernemen van Kees Klomp GRATIS. Download hieronder de kleurrijke brochure met alle informatie!

 

Kees Klomp

Kees Klomp werkte als trendwatcher en strategy director bij de grootste reclamebureaus van ons land. Sinds 2006 is hij eigenaar van Karmanomics. Hij pleit ervoor het menselijke en humane weer op de voorgrond te plaatsen in het kapitalisme. Kees schreef verschillende boeken, waaronder Handboek betekenisvol ondernemen. Sinds januari dit jaar is Kees Klomp directeur van SMO, de zakelijk-maatschappelijke denktank van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘Compassie is voor mij ALLES…’

Lenette Schuijt

Lenette Schuijt is auteur, organisatieadviseur en executive coach. Zij is een van de pioniers die al meer dan 20 jaar aandacht vraagt voor de menselijke en spirituele dimensie van werk. Lenette inspireert velen met haar boeken, lezingen en onderzoeksite www.watbezieltons.nu.

‘Don’t ask what the world needs, rather, ask yourself what makes you come alive. And go bring that to the world.’

Wim Verschuren

Frater Wim Verschuren was in 1998 de grondlegger van de Beweging van Barmhartigheid. Wim schreef onlangs een boek over barmhartigheid: zijn persoonlijke en doorleefde ervaringen, het hart van vrijwel elke spiritualiteit, de vragen die hij telkens tegenkomt, de relevantie in het maatschappelijke en dagelijks leven, de enige weg naar vrede.
 
‘Compassie is voor mij liefhebben met nadruk op wat kwetsbaar en gekneusd is.’

Tutu Puoane

Tutu Puoane is één van de tot de verbeelding sprekende stemmen van de hedendaagse muziekscene. Geboren in Pretoria, Zuid-Afrika, werkt ze inmiddels vijftien jaar in België. Na een succesvolle tour met haar Joni Mitchel Project legt ze zich toe op haar eigen muziek: een unieke mix van soulvolle melodieën, mooie harmonie, veel verschillende grooves en opwindende scat vocals. Elementen uit de Afrikaanse, Europese en Amerikaanse muziektradities ontmoeten elkaar in het midden. Ze ontroert met haar prachtige stem en haar charme.

Marc van Roon

Op zijn tiende begint Marc van Roon met klassieke pianolessen. Op zijn zestiende meldt hij zich bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zowel klassiek als jazz studeert. Vanuit zijn interesse in spiritualiteit en meditatie helpt Marc ontwikkelingsprocessen in organisaties vorm te geven. Marc is leider van het European Jazz Trio en pianist in het Tineke Postma kwartet. Hij is tevens docent, mentor en curriculum ontwerper aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

‘Compassie is voor mij dat leegte ook ruimte mag zijn.’

Joep Langen

Joep Langen is initiatiefnemer van Koeckebackers. Zij maken bijzonder goeie koeck, maar die koeck is eigenlijk niet meer dan een hulpmiddel. Het gaat hen er vooral om jongvolwassenen een plek te geven die – om wat voor reden dan ook – al een tijdje buitenspel staan en eigenlijk wel weer op weg willen. Luister hier alvast naar zijn verhaal.

‘Als je het voor je kan zien dan kun je het maken.’

Henk Smit

Henk Smit is oprichter en inspirator van Driekant Ambachtscentrum. Met zijn bakkersbedrijf helpt hij mensen die in reguliere bedrijven (nog) niet terecht kunnen. Ze doen werkervaring op en worden getraind in persoonlijke ontwikkeling. Zijn persoonlijke drijfveer is het realiseren van een samenleving waarbij iedereen naar eigen vermogen deel kan nemen aan het economische proces.

‘Compassie is dat ik bij mezelf ontdek wat ik voor de ander kan doen.’

Mireille Geijsen

Mireille Geijsen combineert ondernemerschap, visie op design en een sterk zakelijk netwerk met doorzettingsvermogen, idealisme en een rotsvaste overtuiging dat het anders kan en anders moet. Ruim 20 jaar werkt Mireille vanuit haar eigen bedrijf als grafisch ontwerper. In 2009 richt Geijsen i-did op om een bijdrage te leveren aan een sociale en circulaire samenleving. Haar verhaal hoor je alvast hier.

‘Laten we de kring groter maken. Een inclusieve samenleving sluit niemand uit.’

Michel Barth

Michel Barth heeft na zijn studies International Management en Japankunde bij verschillende multinationals gewerkt: Nike, ING en als laatste Fortis, waar hij hardcore business en maatschappelijke impact bij elkaar bracht. Het waren zijn eerste stappen in het sociaal ondernemerschap. Sinds 2006 is Michel partner van Better Future, een bedrijf dat mensen en organisaties uitdaagt vanuit hun betekenis te opereren.

Zijn grote voorbeeld is Victor Frenkl; hij leerde Michel dat als je iets doet wat bijdraagt aan jouw grote doel, je gezonder blijft en gelukkiger wordt. Dat geeft Michel graag door aan anderen.

‘It is about turning social problems into business opportunities.’

Kaat Peeters

Kaat Peeters is directeur van de Sociale InnovatieFabriek, een netwerkorganisatie die sociale innovaties en sociaal ondernemerschap promoot en begeleidt in Vlaanderen en Brussel. Het ultieme doel: zoveel mogelijk sociale innovaties doen slagen in de markt en in de samenleving. Als lector aan de Erasmushogeschool geeft Kaat haar kennis en ervaring ook met passie door aan de jonge generatie. In haar vrije tijd is zij bestuurlijk betrokken bij diverse culturele en maatschappelijke organisaties.

‘Mijn lijfspreuk: Ondernemend de wereld redden: het kan!’

Leendert Bikker

Leendert Bikker is een geëngageerd ondernemer, bestuurder en toezichthouder. Sinds 1 januari 2017 is hij directeur Communicatie & Corporate Affairs van Rabobank. Hij is mede-oprichter van ZIN in Werk en was voorzitter van het bestuur van 1998-2008.

‘Courage is the virtue of the spirit.’

Henk-Jan Hoefman

Henk-Jan Hoefman was van 2013 tot 2017 voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid. Voorheen was hij mede-oprichter en directeur van ZIN in werk. Als zelfstandig ondernemer helpt hij organisaties bij het waarmaken van projecten die ertoe doen. Zijn motto: van vonk naar vorm.

‘Laten we samen mooie dingen maken die raken!’

 

Programma

13.00 – 13.30 uur
Ontvangst

13.30 – 13.45 uur
Welkom en intro
door de dagvoorzitters Henk-Jan Hoefman (BvB) en Lenette Schuijt (Crystal River)

13.45 – 14.05 uur
Kees Klomp (SMO) Inleiding ‘Hoe zet je compassie in als motor van betekenisvol ondernemen?’

14.05 – 14.30 uur
Frater Wim Verschuren (Fraters van Tilburg) Inleiding ‘De drie principes van ondernemende spiritualiteit’

14.30 – 15.15 uur
ZIEN

Verbeelding ~ jazzpianist Marc van Roon en zangeres Tutu Puoane

Praktijkervaring ~ Joep Langen (Koeckebakkers) ‘Mensen zien is kansen zie’

Reflectie-panel
Henk Smit (Driekant)
Mireille Geijsen (i-did)
Michel Barth (Better Future)

15.15 – 15.45 uur
Pauze

15.45 – 16.30 uur
BEWOGEN WORDEN

Verbeelding ~ jazzpianist Marc van Roon en zangeres Tutu Puoane

Getuigenis ~ Kaat Peeters (Sociale InnovatieFabriek) ‘Zaken die raken’

Reflectie-panel
Henk Smit (Driekant)
Mireille Geijsen (i-did)
Michel Barth (Better Future)

16.30 – 17.15 uur
IN BEWEGING KOMEN

Verbeelding ~ jazzpianist Marc van Roon en zangeres Tutu Puoane

Getuigenis ~ Leendert Bikker (Rabobank) ‘Courage is the virtue of the spirit’

Reflectie-panel
Henk Smit (Driekant)
Mireille Geijsen (i-did)
Michel Barth (Better Future)

17.15 – 17.30 uur
Afronding

17.30 – 18.30 uur
Borrel & dinerbuffet

Informatie

Locatie
Kloosterhotel ZIN, Boxtelseweg 58, 5261 NE Vught, www.kloosterhotelzin.nl

Deelname
De conferentie COM|PASSIE wordt georganiseerd in het kader van het 20-jarig bestaan van de Beweging van Barmhartigheid. Dit is een benefiet-congres en geeft onze vrijwilligersorganisatie een financiële steun in de rug. Hierdoor kunnen we aandacht blijven geven aan het belang van compassievol werken en leven. Deelnemers aan het benefiet-congres komen inspiratie halen en mogelijkheden brengen!

De deelnameprijs is € 275,00 inclusief consumpties en dinerbuffet. Early birds ontvangen tot 15 mei het Handboek Betekenisvol Ondernemen van Kees Klomp GRATIS.

Neem voor groepskorting en speciale tarieven contact op via coordinatie@barmhartigheid.nl.

De Beweging is niet BTW-plichtig. De Beweging heeft de ANBI-status.

 

Het benefiet-congres COM|PASSIE wordt mede mogelijk gemaakt door: