Bijeenkomst

CompassieLab

De vernieuwde leerroute Barmhartigheid

Bouw jíj mee aan een meer menselijke wereld?

Wil jij het fundament van jouw compassievolle levenshouding onderzoeken en verder ontwikkelen? Dan is dit CompassieLab iets voor jou!

In het najaar van 2017 gaan we op drie zondagen met elkaar aan de slag:
Dag 1: Wake up! Laat jij jouw hart spreken?
Dag 2: Waar haal jij het lef vandaan?
Dag 3: Hoe wordt de wereld warmer van jouw vuur?

We doen dit vanuit wisselende benaderingswijzen:
In het CompassieLab sluiten we telkens aan bij de actualiteit. Elke bijeenkomst bestaat uit:

  1. Impuls: een tekst, film(fragment), lezing of excursie.
  2. Dialoog: vanuit nieuwsgierigheid, verwondering of ontzetting kijken naar wat de actualiteit in de wereld om ons heen met ons doet.
  3. Vruchten: wat is vanuit de impuls en onze dialoog van waarde voor mijzelf, de ander en wordt de wereld er menselijker van?

Dus wil jij, samen met bondgenoten en onder leiding van twee uitstekende en ervaren begeleiders (Jeske Denissen en Bart Schalkx), actief aan de slag met compassie? Wil je in dit laboratorium onderzoeken wat compassie met jou doet en wat je kunt leren door te roeren, op te warmen, te laten pruttelen, mengen, gisten en misschien zelfs over te laten koken?

Reserveer dan deze drie dagen in je agenda en meld je nu aan! We beloven je drie dagen vol inspiratie, bemoediging en uiteraard ook plezier.

Nog vragen?

Nog vragen over het CompassieLab?
We beantwoorden ze graag!
Stuur een e-mail aan de coördinator van de Beweging van Barmhartigheid; Chantal Tieleman.

Meer informatie

Bart Schalkx (1953)

Bart is bestuurslid van de Beweging van Barmhartigheid. Hij gaf negen jaar leiding aan zijn eigen metaalbewerkingsbedrijf en rondde daarna zijn studie sociale pedagogiek af. Sinds 1985 werkte hij als trainer, coach en adviseur o.a. voor het Ministerie van Financiën, KPN Telecom en ZIN in Werk. Hij verdiepte zich in het Boeddhisme en in 2011 naam hij deel aan een ‘Sacred Passage’: een retraite in de natuur waarbij gewerkt wordt aan het ontwikkelen van natuurlijke wijsheid en een open en liefdevol hart.

Jeske Denissen (1952)

Jeske is sinds 2004 actief betrokken bij de Beweging van Barmhartigheid. Ze startte met het volgen van de Leerroute Barmhartigheid. Ze heeft zo’n 40 jaar ervaring in onderwijs en training met zowel een organisatie- als mensgerichte inhoud. Van 2005 tot 2011 was ze directeur van ZIN, het klooster(hotel) voor zingeving en werk. Haar motto voor 2017, ontleent aan Rugter Kopland; ‘Geef mij maar een vraag en geen antwoord’. Achter de wereld kijken zoals die zich aan ons toont, boeit haar mateloos. Haar persoonlijke thema is momenteel vrouwelijke iconen van compassie.

Vitale vernieuwing

CompassieLab is de opvolger van wat voorheen de Leerroute was. Na 16 succesvolle edities kijkt de Beweging van Barmhartigheid daar heel tevreden op terug. Tegelijkertijd bleek uit een zorgvuldig en breed onderzoek dat er op aspecten ook behoefte was aan vernieuwing en actualisatie. Daar is door vrijwilligers en bestuur de afgelopen tijd hard aan gewerkt. Het CompassieLab zoals het er nu ligt is een gloednieuw programma geworden waarbinnen we het goede en waardevolle van de Leerroute hebben behouden.

Programma

Drie zondagen van 10.00 tot 16.00 uur:
Dag 1: Wake up! Laat jij jouw hart spreken?
Dag 2: Waar haal jij het lef vandaan?
Dag 3: Hoe wordt de wereld warmer van jouw vuur?

Elke dag bestaat uit drie onderdelen:
1) een impuls
2) in dialoog
3) vruchten verzamelen

Informatie

Data
dag 1: zondag 3 september
dag 2: zondag 1 oktober
dag 3: zondag 29 oktober

Begeleiding
Jeske Denissen en Bart Schalkx

Locatie
Kloosterhotel ZIN in Vught

Kosten
Voor participanten en sponsoren van de Beweging € 170. Voor volgers en andere belangstellenden € 195 voor de hele serie. Dit is inclusief koffie, thee en lunch op alle drie de dagen.