Activiteit

CompassieLab voorjaar 2019

Bouw jij mee aan een meer begrip- en respectvolle wereld?

Progamma

Dag 1: Wake up!
Laat jij jouw hart spreken? Ervaar het verschil tussen een mening ergens over hebben en in het leven staan vanuit een compassievolle houding.

Dag 2: Waar haal jij het lef vandaan?
Lef ontspruit vanuit je waarden. Daar zit de brandstof, het vuur, de drive, je motivatie, waar je diep van binnen niet omheen kunt. Wat gebeurt er met jou als je buiten je comfortzone stapt?

Dag 3: Hoe wordt de wereld warmer van jouw vuur?
Een compassievolle grondhouding is geen eendagsvlieg, eenmalige oprisping of handeling vanuit opportunisme. Het is een houding die geworteld is. Als je die ondergrond goed verzorgt ontstaat daar iets vruchtbaars.

Werkwijze
Je gaat het fundament van jouw compassievolle levenshouding onderzoeken en verder verdiepen. We doen dat aan de hand van afwisselende benaderingswijzen:

 

 

We betrekken waar mogelijk de actualiteit in het programma. We ervaren, bewegen, reflecteren, lopen een labyrint, werken met kunst en gaan de natuur in. Elk van de drie bijeenkomsten bestaat uit drie onderdelen:

IMPULS
Dit kan zijn een tekst, film(fragment), lezing of excursie.

DIALOOG
We kijken samen vanuit nieuwsgierigheid, verwondering of ontzetting naar wat de actualiteit in de wereld om ons heen met ons doet. Zoals gebruikelijk in een Lab gaan we samen onderzoeken d.w.z. erin roeren, opwarmen, laten pruttelen, mengen, gisten en misschien zelfs overkoken. We kijken wat het met ons doet en wat wij zelf kunnen leren.

OOGST
Wat is vanuit de impuls en onze dialoog van waarde voor mijzelf, de ander en wordt de wereld er menselijker van?

Ervaringen
We hebben de deelnemers van het CompassieLab in het najaar van 2017 gevraagd wat deze driedaagse hen heeft gegeven, zowel in hun persoonlijke als professionele leven. In een paar woorden: warmte, energie, kracht, rust, zuurstof, moed & inspiratie. Een uitgebreider verslag lees je hier.

Twee deelnemers aan het CompassieLab in het voorjaar van 2018 schreven een stukje voor de inspiratiekrant. Hun impressie kun je hier nalezen.

En Birgit Vandermeulen deed zelf mee in het najaar van 2018; hier lees je haar indruk.

Begeleiding

Pieternel Geurts werkt als zelfstandig coach en trainer. Opgeleid als psycholoog en integraal leefstijl en vitaliteitscoach, fascineert het haar om in een coachtraject of training met mensen op te trekken in hun eigen zoektocht naar authenticiteit en waarachtigheid. ‘Zodat we steeds meer het leven gaan leven dat bij ons past’.

In haar aanpak vindt zij het belangrijk dat alle kwaliteiten die we in ons hebben mee doen en worden aangesproken in dit proces. Daarom werkt zij veel samen met anderen met hun eigen expertise en inbreng: nog onontgonnen delen van onszelf kunnen soms een heel nieuw licht werpen op de vragen die we hebben. Als dat leidt tot andere inzichten en beweging bij mensen is de missie geslaagd.

Pieternel werkt ook als freelance projectleider in de zorg en maatschappelijke dienstverlening. Daarin treft zij vaak boeiende mensen met boeiende vraagstukken rondom loyaliteit, maatschappelijke betrokkenheid en compassie. Een bron van inspiratie en voedingsbodem voor reflectie.

Birgit Vandermeulen is bedrijfskundige. Vanuit het Human Resources vakgebied werkte zij met mensen, de zingever in haar zocht verdieping. Sinds 2008 begeleidt zij als zelfstandig coach en trainer mensen op het gebied van persoonlijk leiderschap en identiteit.

Oordeelvrij, lichtvoetig, met respect voor eigenheid en tegelijkertijd duidelijk. Vanuit oprechte en onbevangen nieuwsgierigheid brengt Birgit je bij de vraag achter je vraag. Ze kijkt en werkt vanuit een systemische en positieve grondslag, haar levenservaring is een waardevol instrument.

Het is haar missie om samen een wezenlijke bijdrage te leveren aan een wereld waarin mensen met lichtjes in hun ogen leven. Lichtjes als symbool voor je leven actief vorm geven op een manier die voor jou klopt. Zonder het oordeel van de criticus in jou ervaren hoe vrij het voelt om jezelf te zijn.

Goed voor jezelf zorgen brengt goed voor anderen zorgen. Dat maakt jouw lichtje pure inspiratie voor de mensen om je heen. Want Compassie is aanstekelijk.

Programma

Elke bijeenkomst bestaat uit impuls, dialoog en vruchten. We doen dit met behulp van de actualiteit. We ervaren, beweging, reflecteren, lopen het labyrint, werken met kunst en in de natuur.

Informatie

Data
zondag 17 maart
zondag 14 april
zondag 19 mei

Tijd
van 10.00 – 16.00 uur

Begleiding
Pieternel Geurts en Birgit Vandermeulen

Kosten, inclusief lunch
Tarief 1: € 178,50 voor participanten en sponsoren van de beweging
Tarief 2: € 205,00 voor ieder ander

Het uitgangspunt is dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname

Aantal deelnemers
Maximaal 16 personen

'Als ik goed voor mezelf zorg, geef ik de ander het vertrouwen dat ik ook goed voor hem of haar kan zorgen.'