Reis

Bezinnen | Herbronnen in Assisi

Met Franciscus als gids en inspirator

Ben jij toe aan even rust en een pas op de plaats?

In de prachtige natuur van Midden-Italië, in goed gezelschap en geïnspireerd door de tijdloze wijsheid van Franciscus buigen we ons over ‘trage vragen’ die ertoe doen.

Wat kan Franciscus van Assisi nu voor jou betekenen?

Hij leefde zijn leven op zijn volstrekt eigen en unieke manier. Hij wist de eenvoud in zijn bestaan terug te brengen en heel goed koers te houden in de onstuimige tijd (1182 – 1226) waarin hij leefde. Zowel op persoonlijk als op maatschappelijk niveau waren ingrijpende veranderingen ook toen aan de orde van de dag. Dat is voor ons nu feitelijk niet anders. Mogelijk dienen zich bij jou ook van tijd tot tijd belangrijke vragen aan of sta je op een kruispunt. Dan is het vruchtbaar om een pas op de plaats te maken en stil te staan bij ‘trage vragen’ die je aan het hart gaan en daarom aandacht en tijd verdienen.

Een innerlijke reis in Assisi

Kenmerkend voor dit programma is dat het met name gaat om die fascinerende extra dimensie die het programma krijgt door er tegelijkertijd nadrukkelijk een persoonlijke innerlijke reis van te maken. We doen dat aan de hand van een aantal kernthema’s die in ieder mensenleven spelen. Met Franciscus als gids en inspirator volgen we een beproefd ritme dat bestaat uit korte inleidingen als impuls, reflectiemomenten, bergwandelingen naar plekken waar Franciscus de stilte zocht en natuurlijk ook eigen (vrije) tijd. De bezoeken aan plaatsen waar keerpunten in zijn leven plaatsvonden kunnen tot rijke ervaringen leiden en antwoord geven op actuele vragen die jou persoonlijk bezighouden.

De kern van Franciscus’ levenshouding is tijdloos en universeel

Precies dat maakt Franciscus van Assisi ook in onze tijd tot een bron van inspiratie. Hij was een ‘dienend leider’ avant la lettre. Hij wilde zelf helemaal geen leider zijn, maar was het tegen wil en dank. Franciscus realiseerde zich als geen ander dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Dit besef wordt in onze 21e eeuw vanwege crises en onderlinge wrijvingen van steeds groter belang.

Franciscus was een buitengewoon moedig man.  Menig keer had hij het lef om zijn leven waar nodig een wending te geven. Vastberaden en overtuigend zocht en vond hij antwoorden op essentiële vragen. Omdat hij ten volle leefde vanuit zijn essentie wist hij onder bijna alle omstandigheden steeds heel goed koers te houden. Hij bleef daarbij opgewekt en vrolijk. Wist je trouwens dat daar ook de uitdrukking ‘vrolijke Frans’ vandaan komt?

Ga voor uitgebreide informatie, foto’s en ervaringen van deelnemers naar www.bartschalkx.nl

Assisi

Programma

De reis duurt 8 dagen. Op de website van Bart Schalkx kun je het globale programma bekijken.

Op 20 mei is er een informatiemiddag.

Informatie

data

In 2017 zijn twee reizen gepland:

18 t/m 25 augustus
16 t/m 23 september

kosten

Zie hiervoor de website van Bart Schalkx. Er is een vroegboekkorting van € 150,00 bij betaling vóór resp. 1 juni en 1 juli.

 

Geef me de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen, het inzicht om te accepteren wat ik niet kan veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beide te zien. - Franciscus van Assisi